Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Od ostataka tijesta za pizzu ispecite grisine, pužiće, pite...

Od ostataka tijesta za pizzu ispecite grisine, pužiće, pite...
1

Od tijesta za pizzu možete pripremiti i domaći hot-dog. Hrenovku nije potrebno kuhati, samo je izrezanu na manje komade zamotajte u tijesto i ispecite u dobro zagrijanoj pećnici

VIDEO

Od tijesta za pizzu moguće je napraviti bezbroj maštovitih jela; pogača, peciva, kruščića, pita i rolada. Tijesto se, osim s vodom, može zamijesiti s mlakim mlijekom, a može mu se dodati i jaje. Najčešće se od masnoća stavlja par žlica maslinova ulja, ali jednako dobro glatko i elastično tijesto ispadne kad se u njega umiješa i rastopljeni maslac.

Višak tijesta možete i zamrznuti pa neki drugi put pripremiti hrskave štapiće sa sirom i začinima. Potrebno je nadjeveno tijesto samo narezati na trake i dijagonalno ih zamotati, posložiti na lim i staviti u pećnicu. Za jednostavne grisine, višak tijesta izrežite na što tanje dugačke trake, pospite sezamom, kimom ili origanom te ispecite na visokoj temperaturi u pećnici, dok ne postanu hrskave i lijepe rumene boje.

Od tijesta za pizzu možete pripremiti i domaći hot-dog. Hrenovku nije potrebno kuhati, samo je izrezanu na manje komade zamotajte u tijesto i ispecite u dobro zagrijanoj pećnici. Možete na vrh hot-doga posuti i ribani sir, koji će se rastopiti na pecivu.

Od tijesta za pizzu umijesite talijansku pogaču focacciu. Utisnite u udubine, koje ste načinili pomoću prstiju ili drške kuhače, sir, ribane tikvice, začinsko bilje, luk, rajčice ili masline. Manje pogačice možete obogatiti samo maslinovim uljem, češnjakom i ružmarinom, ili pripremite soparnik te ga nadjenite mladim listovima blitve.

Tijesto za pizzu možete začiniti ružmarinom ili bosiljkom, možete od njega napraviti male lepinje koje premažite maslinovim uljem i natrljajte češnjakom. Razvaljano tijesto možete posuti mesnatom suhom slaninom i kimom ili pirjanim lukom pomiješanim s kiselim vrhnjem. 

Ispecite domaće strombole

Rastanjite tijesto, nadjenite ga ploškama šunke, ribanim sirom, sjeckanim paprikama, maslinama ili ostacima pečenja, zamotajte, pospite parmezanom te ispecite u pećnici.

Riblja pita gotova je dok kažeš pizza

U komade ribe dodajte umućeno jaje, kiselo vrhnje, sjeckani kopar, sol i papar. Preko razvaljanog ostatka tijesta za pizzu stavite nadjev i pokrijte ga izrezanim trakama tijesta te ispecite.

Slani pužići s pestom i sirom

Tijesto razvaljajte i premažite pestom te pospite izmrvljenim feta sirom ili mozzarellom. Zamotajte usku savijaču, izrežite na ploške i posložite na lim te pecite na 160°C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku