Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odgovarajući kroj kupaćeg kostima daje seksi tijelo

None Foto: 24sata 5

Jednodijelni kostimi štite kožu od štetnog sunca, ali ujedno dižu samopouzdanje jer krojevima sužavaju struk pa cijela figura djeluje skladno

Većina žena zazire od kupovine novoga kupaćega kostima, a mnogima su neonska svjetla i zrcala u kojima se vidi i najmanja strija ili popucali kapilar jednake sceni iz horora. Nervozi pridonosi kaos u određivanju veličina proizvođača koje se razlikuju od modela do modela pa nakon isprobavanja nekoliko preuskih ili neprimjerenih krojeva koji se urezuju te neuredno vise nije neobično da žena poželi zaplakati ili odgoditi kupovinu za iduću godinu. No u moru raznolikih, originalnih modela i uzoraka kojima vrve trgovine ove sezone, nije nemoguća misija pronaći savršeni kupaći kostim. Jednodijelni, metalizirani, monobikini ili tankini s perlicama, cvjetnim uzorkom ili klasičan - izbor je na ženi koja će mudrim odabirom istaknuti i proslaviti svoje obline. Nakon godina bikini mode koja je više otkrivala nego skrivala, na modne piste i plaže vratili su se jednodijelni kostimi u velikom stilu. Retrobadići su idealni jer vizualno sužavaju figuru, osobito struk, i produljuju noge. Elegantni i ženstveni su bez naramenica ili s otvorenim leđima, a trakice i vezanja učinit će ih neponovljivima.    Jednodijelni kostimi pružaju bolju obranu od opasnih sunčevih zraka nego dvodijelni, a preporučuju se ženama koje imaju mnogo madeža. Samopouzdanje će dodatno podignuti pareo ili tunika od prozračnih, lepršavih materijala, romantični šešir velikog oboda, sunčane naočale i ostali dodaci za kupanje i plažu u koje dizajneri ulažu jednaku količinu truda i kreativnosti kao u kostime. 
- Odredite li veličinu i razmislite o kroju koji će laskati silueti prije no što izađete iz kuće i krenete u kupnju, spasit ćete se od stresa i tjeskobe - upozorava Barbara Wagner, stručnjakinja za prodaju kupaćih kostima. Nakon sužavanja izbora na nekoliko odgovarajućih krojeva, slijedi igranje s uzorcima koji se mogu spariti s japankama ili šeširom.

>>Da bi kupaći kostim lijepo pristajao oblinama tijela, čak i dok je mokar, mora sadržavati visok postotak elastičnih tkanina zahvaljujući kojima se nakon širenja lako vraća u prvobitni oblik. Jedino tako je omogućena udobnost i sloboda kretanja.

>>Losioni i ulja za sunčanje, slana morska ili klorirana voda bazena pod utjecajem sunčeve topline razaraju tkaninu kupaćih kostima koji prestaju biti elastični.  Nakon kupanja valja ih oprati ručno sredstvom za pranje osjetljivog rublja i dobro isprati. Tvrde i spužvaste košarice peru se što nježnije, bez gužvanja. Na sušenje se stavljaju što prije, bez nošenja u plastičnim vrećicama.

>>Jarke boje na suncu djeluju mnogo bljeđe nego u kabini za presvlačenje. Prilikom kupovine izbor boje može biti hrabriji i treba uzeti u obzir da će koža na suncu dodatno potamnjeti. Svijetloj puti ne pristaju pastelne boje, a tamnoputi mogu nositi gotovo sve.

Komentari (3)
  • http://hr.test-iq.com/#114704

    25. 7. 2009,   03:23
  • Hrvati su pametni ljudi ?? A ti?? Saznaj svoj IQ prema standardima EU -----> http://hr.test-iq.com/#187868

    5. 8. 2009,   20:03
  • A ne znam više, što se tog ludog kupaćeg tiče ako gore paše dole ne paše i obrnuto, a jednodjelni mi se ne sviđaju .......

    5. 9. 2009,   11:33