Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odličan trik kako perilicu rublja brzo i jeftino očistiti od plijesni

Jedna žena je u Facebook grupi 'Mrs Hinch Cleaning Tips' podijelila trik kako očistiti prostor za stavljanje deterdženta na perilici rublja. Priznala je kako je taj zadatak dugo odgađala

Potrebni su vam stara četkica za zube, sredstvo za pranje posuđa, soda bikarbona i alkoholni ocat te sredstvo protiv plijesni u spreju. Ladice u koje se stavlja deterdžent za pranje rublja i prostor u kojima stoji često znaju biti vrlo prljavi, nerijetko sa nagomilanom plijesni na uglovima.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Jedna žena je u Facebook grupi 'Mrs Hinch Cleaning Tips' podijelila trik kako ona to rješava brzo i lako sa spomenutim stvarima. Priznala je kako je taj zadatak dugo odgađala, a sada shvaća da to nije bilo potrebno jer je posao lagan.

KORISNI SAVJETI Mali kućanski trikovi - kako s odjeće ukloniti mrlje od znoja

Prvo je, kaže, izvadila ladicu pa je oprala, zajedno sa mjestom u kojemu stoji, tekućinom za pranje posuđa. Potom je sve dobro izribala starom četkicom za zube, svaki kutak. Prljavštinu je obrisala pa ostatke uklonila mješavinom soda bikarbone i octa. To je riješilo, kaže, i sve neugodne mirise.

Foto: Facebook/PIXSELL/Reuters

Zatim je sve posprejala sredstvom za uništavanje plijesni pa isprala vrućom vodom. Na kraju je perilicu uključila na brzo pranje kako bi se sve dobro ispralo. Tako se, tvrdi, riješila tvrdokorne plijesni i prljavštine. Sada to prakticira dva puta na mjesec.

Druge domaćice u grupi bile su impresionirane rezultatom, prenosi Daily Mail.

 

Komentari (22)
  • Pih, dobro da nije još upotrijebila na kraju i bacač plamena 🙃😁.

    12. 3. 2019,   07:05
  • Otkrila toplu vodu

    12. 3. 2019,   07:23
  • Svaki put kazem ajde kliknit cu i otvoriti cu clanak sa ovakvim "savjetima" jos ovaj put i svaki put se zajebem.

    12. 3. 2019,   09:31