Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Odlična aplikacija za kuhare amatere je Tasty, besplatna je'

Povodom 5.000 broja, 24sata su uredili ugledni gosti urednici iz svijeta znanosti, obrazovanja, kulture, mode, sporta i showbusinessa, a među njima se našao i chef Tomislav Špiček

Špičekove šparoge sa špekom

Broj osoba: 4

Priprema: 20 minuta,

Sastojci: 3 pušleka šparoga, 8 jaja, 100 g špeka, maslinovo ulje, bijelo vino, 50 g maslaca, žlica mileram vrhnja

Špek izrezati na ploškice te lagano peći na maslinovom ulju i maslacu. Dodati oprane šparoge. Podlijati sve to bijelim vinom. Može se dodati i malo vode te kuhati šparoge dok tekućina ne ispari. Dodati jaja i mileram vrhnje. Poslužiti uz salatu.

Foto: dreamstime

Molim te, spasi me!

Dragi čitatelji, skroz me raznježila slika male Salme. Ima samo četiri mjeseca, a već je ostavljena na milost i nemilost. Voljela bi pronaći novu i zauvijek obitelj u kojoj će biti ravnopravan član. Lanac, boks i dvorište ne dolaze u obzir. Obožava ljude i nada se da će se netko zaljubiti u nju na prvi pogled. Javite se čim prije, Vaš Špiček.

Kontakt-broj: 099/7900-477

Foto: 24sata/24sata

Željko Hladika/Pixsell DA IH MOŽETE UPOZNATI Udruga Noina arka organizira 'Dan bez kaveza' za svoje pse

Top aplikacija

Naziv i proizvođač: Tasty; Buzzfeed

Cijena: Besplatno

Platforma: Android

Prosječna ocjena: 4,8

Aplikacija za kuhare amatere vodi korak po korak u pripremi jela, od predjela, glavnog jela te deserta. Vizualni prikaz videa je praktičan, a kvaliteta rezolucije je odlična. Jedino je problem što ima samo američke mjerne jedinice pa se mora preračunavati, kaže naš današnji urednik Tomislav Špiček.

Foto: Google Play

Špičekov najbolji savjet dana

Luk će se najbolje čuvati u šupljikavim vrećicama jer između glavica mora strujati zrak. Na glavicama luka svežite čvorove kako bi između njih bilo više zraka i tek ih tada stavite u vrećice. Ako se ne mogu vezati čvorovi, odrežite peteljke tako da budu dugačke najmanje 5 cm. Ako luk prije guljenja nekoliko minuta namočite u toploj vodi, lako će se guliti.  Kada gulimo i režemo luk, peku nas oči, no to možete spriječiti ako ga nakratko stavite u hladnu vodu ili zamrzivač, ili nož tijekom rezanja više puta prelijete hladnom vodom.

Foto: 123rf

5000. BROJ 24SATA Ljudi koji čine Hrvatsku boljom uredili su jubilarni broj 24sata!

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka

Komentari (4)
  • Pošto je ovo hrvatski portal, probajte se barem koristiti književnim jezikom, dakle nema potrebe za guglanjem riječi "pušlek", mogli ste napisati "vezica". Isto tako ste mogli onda napisati i "balica" kako se kaže južnije..

    4. 5. 2019,   14:46
  • Moze li netko malo urediti ove recenice? Hvala!

    4. 5. 2019,   15:30