Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odlučile su živjeti bez seksa: Tri žene otkrile svoje razloge

'Većina muškaraca se ponaša nezrelo i usredotočena je samo na seksualno. Imam libido ali nisam rob svojim seksualnim porivima.' ispričala je žena u apstinenciji

Jedna je stvar pričati o tome koliko često imaš seks, a druga dok ga uopće ne prakticiraš. No, čak i u apstinenciji život može biti ispunjen. Za sreću nije uvjet imati bogat i ispunjen seksualni život. Iako on može biti važan za neke ljude, ove žene imaju druge prioritete. Tri žene ispričale su svoje priče o tome kakav im je život tijekom apstinencije.

DO KRAJA ŽIVOTA 20 fotografija koje pokazuju da će ljubav trajati ako se trudimo

'Ne želim biti seksualni objekt'

- Nisam imala seksualni kontakt od 2014. i dobro mi je. Tada sam bila u vezi i shvatila da se većina muškaraca, bez obzira na dob, ponaša nezrelo i usredotočena je samo na seksualno. Imam libido ali nisam rob svojim seksualnim porivima kao što je to mnogo ljudi rekla je Steffanie Rivers (49).

Steffanie se više usredotočuje na duhovni rast i izgradnju odnosa s čovjekom koji također drži do samokontrole. Vjeruje da je to najbolji način da utvrdi jesu li kompatibilni na druge načine koji će održati odnos trajnijim.

Foto: Dreamstime

U ožujku je Steffanie upoznala Nelsona, ljubav svog života. Živi u Južnoj Karolini, a ona u Teksasu.

- Često putujemo da se možemo vidjeti i donijeli smo odluku da nećemo spavati skupa dok se ne vjenčamo, što planiramo učiniti sljedeće godine. - ispričala je Steffanie.

Jedan od kolega s posla joj je rekao da bi prije braka trebali bar jednom spavati skupa, no ona smatra da je pogrešno misliti da žene sve što moraju ponuditi u vezi je dobar seks. Pošto ima toliko žena koje su spremne na seks u bilo kojem trenutku, muškarci ne moraju čekati na čestitu ženu.

ZAŠTITITE EMOCIJE Spavati s njim na prvom spoju? Da, ako imate ista očekivanja

Ona tvrdi da ako bi više žena uklonilo seks iz veze i koncentriralo se na to da budu najbolje verzije sebe, bilo bi manje seksualnih problema. U svakom slučaju, Steffanie je sretna što može reći da je Nelson sve što je ikada željela od jednog muškarca.

- On je zreo i duhovan čovjek koji me cijeni zbog mojih drugih kvaliteta, a ne moje seksualnosti - zaključila je Steffanie.

Foto: Dreamstime

'Apstinirala sam osam godina i uživala u svakom trenutku!'

Žena koja je u celibatu od 2009. godine, LaQuita Lusk, ima 32 godine. Svoju apstinenciju započela je prvenstveno iz vjerskih razloga. Međutim, tijekom godina stekla je kontrolu nad svojim libidom i odlučila pričekati brak. Kad je bila u dvadesetima, prošla je kroz razdoblje loših odnosa.

Jednom kada se kući vraćala iz noćnog izlaska, plakala je cijelim putem kući jer je znala da ju osoba s kojom je bila u vezi. U tom trenutku imala je 24 godine, i to joj je bila prekretnica da se odluči za celibat koji se produžio na više od osam godina.

Dečki koji su joj se obraćali tijekom apstinencije bili su otvoreni u vezi svojih želja i to uglavnom seksualne prirode. Po tome je odmah znala da nisu pravi. Podrška u svemu su joj njezina obitelj i prijatelji koji znaju za njenu odluku i ne misle ništa negativno.

Foto: Dreamstime

'Ja sam sportašica bez libida!'

Sara Rogers ima 35 godina i nije spavala s nikim od 2012. godine. Sportašica je i ima oko 10 posto tjelesne masti, nema menstruaciju, ima nisku razinu hormona i nema libida!

Uglavnom je tijekom života bila usredotočena na trčanje i sportove izdržljivosti. Sate provodi na treninzima i troši mnogo novca na cipele, utrke i putovanja. Smatra da su joj odnosi su oduvijek davali više ravnoteže u životu, te da je sjajno imati nekoga tko bi ju potaknuo da istraži nove stvari i izađe iz zone komfora.

Sara bi se voljela bih se družiti i imati spolne odnose ako naiđe prava osoba. Prošle veze su joj pomogle da postane bolja osoba jer se više fokusirala na drugu osobu, a ne na sebe. Njoj bi za vezu trebao netko tko nije ozbiljni sportaš.

- Željela bi da me netko otvori k drugim hobijima i drugim svjetovima. Želim nekoga tko cijeni naporan rad koji sam uložila u treninge. - rekla je Sara.

SKANDAL U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Princeza Diana odglumila pokušaj samoubojstva tijekom trudnoće?

Komentari (64)
  • Naslov bombastičan kao i uvijek! Prva isprobala sve i svašta i sada sa 50 godina života odlučila da za nju više nema sexa prije braka, druga vjerski fanatik koji je u strahu da ne završi u paklu ako se kresne prije braka, a treća fanatična sportašica koja je zbog što boljih rezultata uzimala pitaj boga što (vjerojatno hormone ).

    13. 4. 2019,   15:31
  • Sex je danas precjenjen i dostupan na svakom koraku .....a dosta žena se i same nude tako da ove tri na neki način i razumjem...

    13. 4. 2019,   15:20
  • Meni sve to vuče ne neki strah od razočaranja...nema gore, kao da ti život stane.

    13. 4. 2019,   16:09