Obavijesti

Lifestyle

Komentari 64

Odlučile su živjeti bez seksa: Tri žene otkrile svoje razloge

Odlučile su živjeti bez seksa: Tri žene otkrile svoje razloge

'Većina muškaraca se ponaša nezrelo i usredotočena je samo na seksualno. Imam libido ali nisam rob svojim seksualnim porivima.' ispričala je žena u apstinenciji

VIDEO

Jedna je stvar pričati o tome koliko često imaš seks, a druga dok ga uopće ne prakticiraš. No, čak i u apstinenciji život može biti ispunjen. Za sreću nije uvjet imati bogat i ispunjen seksualni život. Iako on može biti važan za neke ljude, ove žene imaju druge prioritete. Tri žene ispričale su svoje priče o tome kakav im je život tijekom apstinencije.

20 fotografija koje pokazuju da će ljubav trajati ako se trudimo
20 fotografija koje pokazuju da će ljubav trajati ako se trudimo

'Ne želim biti seksualni objekt'

- Nisam imala seksualni kontakt od 2014. i dobro mi je. Tada sam bila u vezi i shvatila da se većina muškaraca, bez obzira na dob, ponaša nezrelo i usredotočena je samo na seksualno. Imam libido ali nisam rob svojim seksualnim porivima kao što je to mnogo ljudi rekla je Steffanie Rivers (49).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Steffanie se više usredotočuje na duhovni rast i izgradnju odnosa s čovjekom koji također drži do samokontrole. Vjeruje da je to najbolji način da utvrdi jesu li kompatibilni na druge načine koji će održati odnos trajnijim.

U ožujku je Steffanie upoznala Nelsona, ljubav svog života. Živi u Južnoj Karolini, a ona u Teksasu.

- Često putujemo da se možemo vidjeti i donijeli smo odluku da nećemo spavati skupa dok se ne vjenčamo, što planiramo učiniti sljedeće godine. - ispričala je Steffanie.

Jedan od kolega s posla joj je rekao da bi prije braka trebali bar jednom spavati skupa, no ona smatra da je pogrešno misliti da žene sve što moraju ponuditi u vezi je dobar seks. Pošto ima toliko žena koje su spremne na seks u bilo kojem trenutku, muškarci ne moraju čekati na čestitu ženu.

Spavati s njim na prvom spoju? Da, ako imate ista očekivanja
Spavati s njim na prvom spoju? Da, ako imate ista očekivanja

Ona tvrdi da ako bi više žena uklonilo seks iz veze i koncentriralo se na to da budu najbolje verzije sebe, bilo bi manje seksualnih problema. U svakom slučaju, Steffanie je sretna što može reći da je Nelson sve što je ikada željela od jednog muškarca.

- On je zreo i duhovan čovjek koji me cijeni zbog mojih drugih kvaliteta, a ne moje seksualnosti - zaključila je Steffanie.

'Apstinirala sam osam godina i uživala u svakom trenutku!'

Žena koja je u celibatu od 2009. godine, LaQuita Lusk, ima 32 godine. Svoju apstinenciju započela je prvenstveno iz vjerskih razloga. Međutim, tijekom godina stekla je kontrolu nad svojim libidom i odlučila pričekati brak. Kad je bila u dvadesetima, prošla je kroz razdoblje loših odnosa.

Jednom kada se kući vraćala iz noćnog izlaska, plakala je cijelim putem kući jer je znala da ju osoba s kojom je bila u vezi. U tom trenutku imala je 24 godine, i to joj je bila prekretnica da se odluči za celibat koji se produžio na više od osam godina.

Dečki koji su joj se obraćali tijekom apstinencije bili su otvoreni u vezi svojih želja i to uglavnom seksualne prirode. Po tome je odmah znala da nisu pravi. Podrška u svemu su joj njezina obitelj i prijatelji koji znaju za njenu odluku i ne misle ništa negativno.

'Ja sam sportašica bez libida!'

Sara Rogers ima 35 godina i nije spavala s nikim od 2012. godine. Sportašica je i ima oko 10 posto tjelesne masti, nema menstruaciju, ima nisku razinu hormona i nema libida!

Uglavnom je tijekom života bila usredotočena na trčanje i sportove izdržljivosti. Sate provodi na treninzima i troši mnogo novca na cipele, utrke i putovanja. Smatra da su joj odnosi su oduvijek davali više ravnoteže u životu, te da je sjajno imati nekoga tko bi ju potaknuo da istraži nove stvari i izađe iz zone komfora.

Sara bi se voljela bih se družiti i imati spolne odnose ako naiđe prava osoba. Prošle veze su joj pomogle da postane bolja osoba jer se više fokusirala na drugu osobu, a ne na sebe. Njoj bi za vezu trebao netko tko nije ozbiljni sportaš.

- Željela bi da me netko otvori k drugim hobijima i drugim svjetovima. Želim nekoga tko cijeni naporan rad koji sam uložila u treninge. - rekla je Sara.

SKANDAL U KRALJEVSKOJ OBITELJI: Princeza Diana odglumila pokušaj samoubojstva tijekom trudnoće?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru