Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Odrezak omotan u 24 karatno zlato poslastica je u New Yorku

Odrezak omotan u 24 karatno zlato poslastica je u New Yorku

U restoranu se poslužuje Kobe govedina, poznata kao najskuplja govedina na svijetu, ali to nije dovoljno pa ju kuhari 'motaju' u zlatne listiće, a za odrezak treba dati pravo bogatstvo

VIDEO

212 Steakhouse je poznat po kobe govedini i to je zapravo jedini restoran u New Yorku kojem je dopušteno da kupuje i prodaje ovu vrstu govedine. Vlasnik restorana morao je izdvojiti dati puno novca za govedinu i otići u Japan kako bi tamo naučio o odrescima i svemu ostalom, rekao je chef restorana, Anthony Mendiola.

Kobe govedina je japanska govedina iz regije oko grada Kobea. To je naziv za podrijetlo goveđe pasmine Tajima, a govedina je poznata kao najskuplja na svijetu pa će vas kilogram prave kobe govedine koštati između 400 i 600 eura, što je između 2900 i 4500 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Za mene osobno, razlika u okusu između kobe i obične govedine je kao dan i noć. Kobea govedina je mekša, bogatija, sočnija - objašnjava Anthony.

Restoran 212 Steakhouse nudi dva različita jela s kobe govedinom - 'The Kobe Tasting' i 'The Gold Experience' koji je dvostruko skuplji i košta 400 dolara ili oko 2600 kuna.

'Frankenstein' meso će za pet godina stići i u supermarkete
'Frankenstein' meso će za pet godina stići i u supermarkete

Razlika između ova dva jela je prvo ta da 'The Kobe Tasting' nije pozlaćen. Zatim, u ovom jelu dobije se mali dio od sva tri različita dijela govedine, dok je 'The Gold Experience' 170 grama govedine koju vi odaberete, a mi ju prekrijemo zlatnim listićima - kaže Anthony.

U restoranu se za 'The Gold Experience' bira između goveđeg fila, kobe govedine i Rib-eyea kobe govedine. Chef Anthony preporučuje goveđi file zato što je to najmekši dio za žvakanje, rezanje i po njemu ima najsočniji okus. File je isto tako i najskuplji od tri dijela.

Kada se odreže odrezak, jednostavno ga se začini solju. Odrezak se servira s narezanim svježim krastavcima, slatkom pečenom paprikom, sitnom salatom koje se bere čim joj izrastu prvi listići (poput rukole, blitve, cikle...) i uz malo senfa.

'The Gold Experience' je skuplji od 'The Kobe Tastinga' jer se pri pripremanju pozlaćenog jela mora ugasiti sve u kuhinji.

- Kada se zbog jednog jela sve obustavi, restoran gubi puno novca pa ga mora nadoknaditi cijenom kako bi opstao - objašnjava Anthony.

NE VOLE NIKOGA OSIM SEBE: Ovi horoskopski znakovi su najveći egomanijaci i svi ih preziru

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'