Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Odvjetnica za razvode otkrila zašto žene ostavljaju muževe

None Foto: Dreamstime

Uspješne žene često su se u kasnim dvadesetima udale za nekog 'prekrasnog i perspektivnog', ali onda su tijekom braka shvatile da umjesto muža imaju samo još jedno dijete, priča odvjetnica iz Amerike

Odvjetnica za razvode, Heather Hostetter iz Bethesdae u Marylandu, otkrila je kako je to raditi s iscrpljenim suprugama i supružnicima koji varaju, pa i onima koje je, primjerice, supružnik prevario s prostitutkom, a zatim uzeo kredit da bi toj istoj prostitutki kupio kuću. 

Heather, koju na sat plaćaju 550 dolara, smatra kako prevaranti u braku trebaju njeno razumijevanje, a ne osudu jer, iako su se ponašali neprihvatljivo, ipak su i oni ljudi. 

- No još postoje trenuci kad pomislim: "Jao! Varali ste suprugu s prostitutkom kojoj ste na kraju kupili i kuću? Kako ste mislili da će to ispasti dobro?" - priča vrhunska odvjetnica. Otkrila je i jedan od najčešćih razloga zašto žene s uspješnom karijerom traže razvod od muža. 

ISPOVIJEST 'Kako izgleda razvod u 30-ima: To je krivnja i sramota, strah...'

- Mnoge žene koje traže razvod udale su se za "nesposobne muževe" - govori ova partnerica u odvjetničkom uredu Hostetter Strent, specijalizirana za obiteljsko pravo, razvode i raspodjelu imovine te skrbništvo i uzdržavanje djeteta. Naglašava da joj dolazi sve više uspješnih žena jer žele napustiti svoje muževe. Te su se žene, sa zavidnom karijerom, udale u kasnim dvadesetima za nekog 'prekrasnog i perspektivnog'. No kako je vrijeme išlo, i one su napredovale u poslu, istodobno osnivajući obitelj, postalo je sve očiglednije da se muž "ne misli maknuti s mjesta". 

Foto: Net.hr

Objasnila je da takve žene od nezaposlenih muževa ne dobivaju odgovarajuću podršku pa se žena tako mora brinuti za svoju karijeru, ali i za cijelo kućanstvo. Nerijetko dok idu na sastanak dogovaraju čuvanje djeteta s dadiljom i one su te koje znaju gdje se nalazi bebina robica, kuhaju, spremaju po kući... Nakon 20 godina takvog braka, Heather tvrdi, supruga se osjeća iscrpljeno te shvati da uz djecu ima i jedno veliko dijete - supruga.

TRAJNE POSLJEDICE Toksičan brak štetniji za djecu od razvoda - prati ih cijeli život

Heather je tada ona koja svojoj klijentici mora reći da će takvom suprugu morati dati pola imovine i još plaćati alimentaciju. 

- Mnogi ljudi misle da i žena treba platiti isto kao što i muškarci plaćaju nakon razvoda, ali ja mislim da se ipak radi o drugačijoj situaciji. Naime, ti muževi su u brakovima imali ženu koja se brinula o kućanstvu, djeci i zapravo svemu što nije direktno suprugov posao i to onda muževi 'plate' u razvodu. A što plaćaju žene koje su u mladosti krivo odlučile i onda sljedećih desetak godina plaćale lagodan život 'trutu' koji im je zapravo samo zauzimao mjesto na kauču - zapitala se Heather, piše Daily Mail.

Za kraj je dodala da je pametnije ranije otići iz lošeg braka, dok kod supružnika postoji još "zrnce ljubaznosti".

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (102)
  • Ostavljaju ih zato što im je dosadilo gledat ih kako sjede u potkošulji, sa daljinskim u rukama, pa se prebace malo na kauč a onda malo odkunjaju gledajući vijesti. Zato što im je dosadilo da im se skuha, opere, popegla, počisti, brine o djeci i na kraju dobije osjećaj da nemaju muža nego biološkog oca djece! E onda kad bi rađe umrle nego spavale sa njim ETO pravog razloga (iz muške perspektive) da nađe priležnicu i naravno da je žena kriva za raspad braka, jer se nije više htjela pariti 😏 Balkan life

    29. 10. 2019,   09:53
  • Svi su za ravnopravnost ali kad bi trebalo platiti alimentaciju e onda nekako one to nebi... hahahaha

    29. 10. 2019,   09:50
  • Ma nemoj. Kad se situacija okrene onda netreba pola pola,i sad su opet zene jadne,iscrpljene itd. Kad je musko nositelj svega onda je :deri magarca pa ja sam mu rodila dijete,jos sam i malo dobila koliko zasluzujem. Ovo je postalo za nevjerovati sta se danas dogadja. I takva misljenja gdje je uvijek zena jadna,zasluzuje vise samo jer je zena a s druge strane muskarac uvijek kriv za sve i deri budalu dok dise. Zene ce se same dovesti u situaciju da sve uniste.

    29. 10. 2019,   09:38