Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

'Okružite se ljudima koji bude najbolje u vama i potiču vas...'

'Okružite se ljudima koji bude najbolje u vama i potiču vas...'
1

Prije sam mogao ostajati danima u uredu, nisam shvaćao koliko vrsta inteligencije ima i mislio sam da svatko pametan može naučiti bilo što, ispričao je Bill Gates

VIDEO

Bill Gates (64) poslovni je magnat, investitor, autor, ali i filantrop i humanitarac. Najpoznatiji je kao začetnik revolucije 'mikro računala' i glavni osnivač Microsofta u kojem je obnašao dužnosti predsjedatelja, generalnog direktora i glavnog softverskog arhitekta, a istovremeno bio i najveći pojedinačni dioničar do svibnja 2014. godine.

Gates je i najbogatiji čovjek na svijetu i prvi najbogatiji Amerikanac, a u jednom satu zaradi oko 1,37 milijuna dolara.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:06

Ipak, čini se da čak i on za nekim stvarima žali, te da bi mnogo toga u mladosti napravio drugačije - da zna što zna danas, piše Reader's Digest.   

Evo što bi sve Bill Gates poručio mlađem sebi da može:

'Bio bih svjesniji svojih vrijednosti'

- Da se mogu vratiti u prošlost, bio bih svjesniji sebe i svojih vrijednosti, ali na način da ne izgubim fokus i želju za učenjem zbog toga - rekao je Gates u veljači ove godine za Reddit kad su ga pitali što bi poručio mladome sebi.

'Visok IQ nije jedino bitan'

- Bio sam naivan jer sam mislio da ako netko ima visok IQ nužno mora biti dobar u svemu. Zapravo, i danas me iznenađuje ideja o spajanju i miješanju različitih vještina. Ideja kako se samo sa inteligencijom sve može riješiti je pogrešna, danas to vidim i volio bih da sam to znao prije - rekao je Gates u veljači 2018. na Hunter Collegeu u New Yorku. 

Preduhitrite zimsku depresiju: Družite se s ljudima, vježbajte
Preduhitrite zimsku depresiju: Družite se s ljudima, vježbajte

'Više je vrsta inteligencija'

- Kad se osvrnem na razdoblje kad sam napustio fakultet, vidim kako tad nisam bio svjestan da inteligencija ima mnogo različitih oblika. I da nije jednodimenzionalna. A ni važna koliko sam mislio - napisao je na Twitteru 2017. godine. 

Discussion on innovation potential in Africa

'Morao sam biti čudan i odrasti svojim tempom'

U mladosti nisam bio baš dobar u društvenom životu i nisam siguran da postoji savjet koji bih mogao čuti da to popravim u tom trenutku. Možda sam naprosto morao biti čudan i odrasti svojim tempom -  rekao je u veljači 2017. za Reddit.

'Razlike među ljudima su ogromne'

Jednu stvar žalim - kad sam prekinuo školovanje još sam premalo znao o groznim nejednakostima u svijetu i trebala su mi  desetljeća da naučim kolike su razlike među ljudima - napisao je na Twitteru  2017. godine.

'Budite uz one koji vas potiču da budete najbolja verzija sebe'

Okružite se ljudima koji vas potiču, podučavaju i guraju da budete najbolja verzija sebe, kao što moja supruga Melinda radi za mene - napisao je na Twitteru 2017. godine. 

'Nisam shvaćao koliko je učenje bitno'

- Kad sam bio mlađi nisam dovoljno cijenio specijalizacije i znanja ljudi o nekim područjima već sam mislio da svatko pametan neke stvari može 'usput' naučiti. Razmišljao sam na način, "prodaja ima profit i gubitak - oduzmete troškove... za to ne trebam ekonomsku školu". No nije tako i ja nisam imao dovoljno poštovanja prema prema drugačijim vrstama znanja - rekao je Gates u podcast intervjuu s Reidom Hoffmanom 2017. godine. 

Dodao je i kako 'pogotovo nije shvaćao koliko vrijedi dobar menadžer i što je sve potrebno za dobro upravljanje s ljudima i s tvrtkama.

'Sada više ne bih ostajao u uredu danima'

- Prije dvadeset godina bi ostao u uredu danima ne razmišljajući da je to loše jer su i energija i neznanje bili na 'mojoj strani'.  Sada imam malo više iskustva i mrvicu više mudrosti - rekao je Gates 2014. godine. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:01
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'