Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Omiljene kockice koje svi zovu ‘gingham’ - hit su ove sezone

Već prošle sezone zavladale su modnim pistama, a čim je stiglo proljeće - odmah smo ih izvadili iz ormara. Dolazi gingham ili karirani uzorak! Od haljina i hlača do sitnih modnih detalja, kockice su posvuda!

Nekoliko je uzoraka koji su apsolutno vječni. Među njima je i tzv. gingham ili karirani uzorak. No ne bilo kakav, nego onaj koji podsjeća na stolnjak za piknik.

I to mislimo u najboljem mogućem smislu. Gingham je zavladao još prošle sezone kad su se uz njega pojavili ženstveni volani na romantičnim bluzama, a nije bilo fashionistice koja u ormaru nije imala barem jednu takvu. I fotografije na Instagramu dokazivale su isto.

Foto: pbz

Svaki hashtag #ootd (ili odjevna kombinacija dana) u sebi je imala barem jedan karirani komad. Modna kuća House of Holand jedna je od najvećih zaljubljenika u ovaj uzorak. Osim upečatljive haljine s još upečatljivijim slojevima volana, gingham krasi i maramu oko vrata, a ovaj savršen styling idealan je za sve proljetne prilike.

 

Get your hands on the SS17 Gingham pieces now ✌️ #newarrivals #ss17 #houseofholland 📸: @benparksphoto

A post shared by Henry Holland (@houseofholland) on

Ne brinite, u ovom uzorku ne morate biti od glave do pete da biste i ove sezone bili u trendu. Znamo da postoje one među vama koje ipak biraju monokromatske kombinacije koje tu i tamo začine s pokojim efektnim detaljem. Tu uskače karirani uzorak.

Sva sreća pa postoje omiljeni high street brendovi koji potvrđuju onu staru - dobar stil krije se u detaljima. Pa su tako dućani prepuni kariranih marama, torbi koje krase karirane marame, obruča za kosu u ovom uzorku, a čak i cropped topovi s ginghamom mogu odigrati ulogu detalja, ako će ostatak kombinacije biti u jednoj ili dvije boje.

Foto: pbz Ruksak, zara.com, 179,90 kn

Pogledajte kako to radi dizajner Rahul Mishra.

Osim u omiljenoj plavoj, gingham najčešće dolazi i u crvenom izdanju, a fashionistice koje se žele isticati u masi izabrat će jarkoružičasti karirani uzorak.

Foto: pbz Cipele, zara.com, 349,90 kn

Više ideja za kombiniranje omiljenih kockica i prijedloge iz dućana možete pročitati u novom Budi.IN magazinu koji je na kioscima uz 24sata od subote, 29. travnja.

Foto: pbz

Komentari (14)
  • na domicilnom hrvackom- stolnjak uzorak..

    23. 5. 2017,   14:37
  • ujedno su i učinkovite ako ispišemo brojke vodoravno i slova okomito i onda zaželimo da nas se počeše na G-4 ;..D

    28. 4. 2017,   19:35
  • By Borna Rajić, ovo je "dokona Dukat vizionarka" promovirala prošle ili pretpošle godine.

    28. 4. 2017,   16:22