Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

On je tata godine: Nepokretnoj kćerki kolica pretvorio u kočiju

None Foto: Facebook

Josh je htio da se njegova šestogodišnja kćerka Ava zabavi kao i njeni vršnjaci pa je smislio kako joj pomoći da se osjeća posebno, poput prave princeze iz bajke

Da bi dijete sa invaliditetom proživjelo neke stvari koje su zdravoj djeci normalne često je potrebno više predanosti i domišljatosti roditelja nego inače. Zato je jedan otac na društvenim mrežama dobio titulu 'oca godine' kad je invalidska kolica svoje kćerkice Ave (6) 'transformirao' u Pepeljuginu kočiju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Josh Jaconelli mladi je otac iz Glasgowa u Škotskoj čija šestogodišnja kćerka Ava ima rijetku genetsku malformaciju, stanje poznato kao Aicardi sindrom zbog kojeg je nepokretna, pati od napadaja i ima probleme s vidom. Otac je htio da se za Noć vještica Ava zabavi kao i njeni vršnjaci, pa je smislio i kako joj pomoći da se tu večer osjeća posebno.

Objavljuje Josh JaconelliSrijeda, 31. listopada 2018.

Sa malo božićne ukrasne trake, svjećicama za bor i nekoliko vodovodnih cijevi transformirao je invalidska kolica šestogodišnjakinje u čarobnu kočiju Pepeljuge, na koju je na vrh dodao i krunu - da ne bi bilo zabune da je unutra princeza, piše Up Worthy.

ZDRAVA KOMUNIKACIJA Toksični rođaci: Naučite kako se postavljaju granice u obitelji
Objavljuje Josh JaconelliUtorak, 19. studenoga 2019.

Kad je dizajnerski projekt dovršen Ava je odjenula plavu haljinu, a Josh je odlučio objaviti nekoliko fotografija na Facebooku, koje su brzo postale viralne - komentiralo ih je i lajkalo 25 tisuća ljudi, a njegov je post podijeljen više od 45 tisuća puta.

PRIPAZITE NA ZAMKE Četiri su tipa roditelja: Na koji način vi odgajate svoje dijete?

- Nakon malo posla s Avinim kostimom, napravili smo princezi kočiju pa i ona ove godine za Noć vještica školu ide maskirana. Uživaj, princezo. - napisao je tata kraj fotke Ave u kočiji.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (5)
  • Bravo, tatko. Moj naklon.

    30. 11. 2019,   21:56
  • Bravo! Tko kaze da tate ne mogu biti savrseni kao majke? Bravo! ♥️

    30. 11. 2019,   23:04
  • Tužno, lijepo i sretno u isto vrijeme😊

    30. 11. 2019,   22:20