Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ona je medicinsko čudo: Rodila dvoje djece iz dvije maternice

Liječnici kažu kako ovakva trudnoća, sa svakim djetetom u jednoj maternici, ne uzrokuje probleme prilikom začeća, ali bi mogla kasnije tijekom trudnoće rezultirati spontanim pobačajem

Šansa da se dogodi tako nešto je jedan naprama 500 milijuna. Liječnici slučaj Jennifer Ashwood (31) iz Velike Britanije smatraju medicinskim čudom. 

RAĐAJU SE ZDRAVE Dvije mame i tata: Rade bebe koje nose gene od tri roditelja

Ona se rodila s dvije maternice, a ono što fascinira je to da je u obje ostala trudna u isto vrijeme - i nedavno je rodila dvoje zdrave djece, naravno gotovo u isto vrijeme, carskim rezom - kćer Poppy i sina Pirana. Obje bebe imale su nešto manje od dva kilograma svaka.

Objavljuje Jennifer AshwoodUtorak, 29. svibnja 2018.

Da ima dvije maternice liječnici su otkrili na ultrazvuku u 20. tjednu trudnoće. Prije toga već je bila trudna s danas 8-godišnjom Millie, ali tada joj nitko nije spomenuo dvostruku maternicu, prenosi Daily Mail

Liječnici kažu kako ovakva trudnoća, sa svakim djetetom u jednoj maternici, ne uzrokuje probleme prilikom začeća, ali bi mogla kasnije tijekom trudnoće rezultirati spontanim pobačajem ili preranim rođenjem djece. Jennifer je svoje mališane na svijet donijela u 34. tjednu.

Objavljuje Jennifer AshwoodPetak, 9. ožujka 2018.

Blizanci su mogli napustiti bolnicu i doći kući iz bolnice nakon dva tjedna tretmana protiv žutice.

- Imati dvije maternice je rijetko, a još rjeđe je imati oplođena jajašca u obje. To je zaista čudo. Mislila sam da dobro poznajem svoje tijelo, no ispostavilo se da nije tako - kazala je nakon porođaja.

Objavljuje Jennifer AshwoodSrijeda, 25. srpnja 2018.

Usporedila je ovu trudnoću s prvom.

- U usporedbi s mojom prvom trudnoćom, kod ove mi je puno više bilo mučno. Osim toga, liječnici nisu znali kako će se stvari odvijati dok me ne otvore i pogledaju. Sada je sve u redu, dobili smo dvostruku ljubav - dodala je.

Objavljuje Jennifer AshwoodUtorak, 8. svibnja 2018.

 

Komentari (7)
  • Taj sretnik više ne će pomisliti na djecu jel kod svakog pokušaja uvijek će mu se posrećiti dvojki.

    1. 8. 2018,   21:49
  • A jeli začela u jednom spolnom odnosu ili je to morala učiniti dva puta. !!..

    2. 8. 2018,   08:26
  • Meni je čudesnije četvorke iz jedne maternice :)

    1. 8. 2018,   21:55