Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Oni znaju uštedjeti! Odmor su platili 2100 umjesto 40.000 kn

Oni znaju uštedjeti! Odmor su platili 2100 umjesto 40.000 kn
1

Andy Hill i njegova supruga Nicol naučili su štedjeti i koristiti raznorazne bonuse. Svoju hipoteku na kuću od 200.000 dolara otplatili su za manje od četiri godine

VIDEO

Par koji je 2013. kupio četverosobnu kuću za 350.000 dolara ili oko 2,33 milijuna kuna na 15 godina, otplatio je cijeli dug za manje od četiri godine. Za kuću su imali gotovine oko milijun kuna, a podignuli su još 1,33 milijuna kuna. I to se sve odvilo nedugo nakon što je Nicole napustila posao i odlučila ostati doma s djecom.  

Happy birthday to my best friend Nicole Hill! I'm so thankful to have you in my life.

Objavljuje Marriage, Kids and Money with Andy HillNedjelja, 26. veljače 2017.

U vrijeme kad su se zadužili, Andy je bio direktor prodaje u jednoj tvrtki, a to je i danas, a za Business Insider pojasnio je kako su hipoteku na 15 godina, uz 3 posto kamate, uspjeli otplatiti puno brže zahvaljujući tome što su povećali prihode i smanjili troškove, posebno one sitne, svakodnevne, koje ni ne primjećujemo, a novac nam curi kroz prste. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tek kad su potpuno otplatili hipoteku, odlučili su otići na prvi obiteljski odmor u odmaralište San José del Cabo u Meksiku, gdje su uživali pet noći i šest dana.

Samo 's potpisom': Uspjela u second-handu uštedjeti tisuće
Samo 's potpisom': Uspjela u second-handu uštedjeti tisuće

- Djeca su se cijeli dan igrala s nama u obiteljskom bazenu, a upoznali su i nove prijatelje u dječjem klubu, napisao je Andy u postu na svome blogu. Nicole i on ujutro su vježbali u fitnes centru, a tijekom dana ležali uz bazen i svake večeri išli na večeru u drugi restoran u kampu. 

U tom se odmaralištu cijene noćenja kreću oko 2100 kuna pa naviše. Da su bili manje orijentirani na štednju, petodnevna noćenja mogla su ih koštati oko 10.000 kuna, no njih je cijelo putovanje stajalo samo – 2100 kuna.

Andy je pisao o tome na blogu Marriage, kids and money, na kojem i razgovara s ljudima koji žive na sličan način, pojasnivši da su tijekom odmora potrošili samo na tri stvari: oko 860 kuna otišlo je na napojnice, oko 630 kuna za godišnju naknadu za kreditne kartice, a samo 730 kuna za hranu tijekom putovanja. Kako? E, treba se mudro snaći: Kartična kuća ponudila je skupljanje bodova,– odnosno dolara, kojima se može pokriti trošak nagradnog putovanja i oni su ‘uplovili’ u taj čarobni svijet. 

Putovanje koje su odabrali ukupno stoji nešto više od 40.000 kuna, što znači da bi Andy trebao zaraditi barem 53.000 kuna da mirno odu na put. No, umjesto toga, oni su 10 mjeseci skupljali ‘kredit’ za sudjelovanje u nagradnoj igri. 

Otkrili koliko treba uštedjeti u slučaju otkaza ili većih kvarova
Otkrili koliko treba uštedjeti u slučaju otkaza ili većih kvarova

- Ulazak u svijet kreditnih kartica može biti opasan. Naime, da biste došli u priliku osvojiti luksuzni odmor koji će vas na kraju stajati samo 300 dolara, to zahtijeva da izaberete karticu koja vam daje najbolje bonuse, te da strogo kontrolirate svoje troškove i plaćate račune na vrijeme - kaže Andy.

Oboje su, dodaje, izabrali kreditne kartice s velikim bonusima za putovanja: miljama i bodovima koji se na kraju mogu pretvoriti u povrat novca. Potom su procijenili kolika je minimalna potrošnja koja im je potrebna da bi postigli cilj, te procijenili koje sve mjesečne troškove mogu ‘preseliti’ na karticu da bi došli do cilja. 

One more day at Disney World ... What should we do before leave?

Objavljuje Marriage, Kids and Money with Andy HillUtorak, 25. rujna 2018.

Andy je iz mjeseca u mjesec prilagođavao način na koji prikupljaju bodove, da bi bili uspješniji, a usput je na svome blogu objavljivao savjete o tome kako doći do toga da što prije dođete do nagrade. Naime, nije nimalo jednostavno doći do besplatnog odmora, a jedan od dobrih načina da u tome budete uspješniji je da za neke račune ugovorite trajni nalog, te da na taj način pokrivate i troškove kreditne kartice, jer u tom slučaju imate pravo i na bodove bonusa.

Osim toga, oboje su cijelo to vrijeme koristili više kartica, tako da su u jednom trenutku koristili njih pet pa su i iz toga naučili neke lekcije.

Živite sami? Šest trikova kako ćete uštedjeti i ne bacati hranu
Živite sami? Šest trikova kako ćete uštedjeti i ne bacati hranu

- Kad dosegnete limit za minimalne troškove za osvajanje bodova na jednoj kartici, treba se i prije toga prijaviti za sljedeću, jer ponekad taj postupak odobrenja traje po nekoliko tjedana, što je dragocjeno vrijeme za zarađivanje novca koji tako gubite - kaže Andy.  

Inače, nagrade koje su osvojili zahvaljujući tako planiranoj i organiziranoj potrošnji preko kartica pokrile su avionske karte, pet noćenja u odmaralištu, spa usluge za njih dvoje, prijevoz, parking u zračnoj luci i trošak nekoliko sitnica, koje su također dobili kao nagrade, poput krema za zaštitu od sunca.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija kolinda 12:39


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'