Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otac sina (16) ispisao iz škole da može više igrati online igre

Kad je prije dvije godine Jordan osvojio prvo mjesto na jednom turniru u videoigricama, otac Dave je počeo planirati sinu budućnost. Lani je tako napravio i posljednji korak i ispisao ga iz škole

I dok većina roditelja muku muči sa modernom tehnologijom i svojoj djeci pokušavaju ograničiti vrijeme pred ekranima i monitorima, Amerikanca Davea Herzoga (40) najviše brine kako će se njegov sin Jordan plasirati na raznim online turnirima u igranju videoigrica. Naime, 16-godišnji Jordan Herzog iz Sunburyja u Massachusettsu 10 do 14 sati dnevno provodi u svojoj sobi pred kompjuterom, igrajući Fortnite u nadi da će postati najbolji na svijetu. Neki bi možda rekli da taj tinejdžer 'živi svoj san', a Dave ne skriva da bi 'napravio sve da sina gurne prema vrhu'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ponosno priča kako je Jordanu 'u ruke stavio igraču konzolu kad su mu bile samo tri godine', i kako je dječak već u najranijoj dobi pokazivao zavidno umijeće u online igricama. A kad je prije dvije godine Jordan kući s jednog gaming turnira u Bostonu odnio prvo mjesto, otac Dave je počeo 'za pravo' planirati sinu budućnost. Lani je tako napravio i ultimativni korak, kad ga je usprkos majčinom protivljenju ispisao iz srednje škole da se može više fokusirati na online natjecanja. 

Naime, kako je i sam rekao za Boston Globe, Dave sebe smatra vizionarom, a trenutno su mu najveće i najvažnije vizije vezane za sina tinejdžera. Svojevremeno je Dave, kaže on, bio jedan od 15 najuspješnijih eBay prodavača na svijetu, a zarađivao je tako što je jeftino kupljene stvari prodavao višestruko skuplje. Jedan je od prvih u SAD-u, ispričao je, vozio automobil na struju, a od 2010. je, kaže, posjedovao nekoliko Tesla auta.

Foto: YouTube

S tim je riječima Dave pokušava naglasiti da je 'ispred svog vremena', ali i 'začepiti usta' svima koji brinu da za 16-godišnjaka ima i zdravijih načina života od 14-satnog igranja u mračnoj sobi. Takvima Dave poručuje da bi mu 'dizali spomenik što se toliko trudi sina usmjeriti, kad bi ovaj kojim slučajem bio tenisač, gimnastičar ili pijanist svjetskog glasa'. 

Dave je već uložio 130 tisuća kuna u opremu kako bi Jordan igrao u najboljim mogućim uvjetima, a iako još ni nema vozačku dozvolu, već neko ga vrijeme u garaži čeka Maserati s njegovim nadimkom na tablicama koji mu je otac kupio. 

 A sve što bi Jordana možda i dovelo u kontakt sa stvarnim svijetom i životima vršnjaka, otac u startu otkazuje - tako je majci zabranio i da sa Jordanom rekreativno igra tenis, a otkazao je i sve planirane odmore, kako ne bi ometali Jordanovo vježbanje igranja online igrica, najviše popularne igrice Fortnite.

Fortnite je inače najpopularnija igra na svijetu, s više od 250 milijuna registriranih igrača diljem svijeta, od kojih oko osam milijuna u svakom trenutku igra. Sve to dodatno začinjavaju i veliki turniri s golemim, nekad i višemilijunskim novčanim fondovima, zbog kojih neki čine sve kako bi baš njihovo dijete postalo najbolje na svijetu. 

Ukoliko i vi igrate Fortnite možete se prijaviti na Esports prvenstvo Hrvatske u organizaciji Lvl8.-a! Lvl8. je novi YouTube kanal u produkciji 24sata koji prati gaming scenu. Prijave na natjecanje na: eph.uviplay.com.

Komentari (58)
  • Stari vidio lak način zarade velike love i to u kratko vrijeme...

    18. 7. 2019,   10:26
  • dobro je rekao, da svira violinu i da je najbolji na svijetu u tome, i da ga ispise iz skole, nitko ne bi ni zucnuo... ovako je u kukiju u drugim ocima... po meni, napravio je jebenu stvar, klinac voli to sto radi i dize dobru lovu. sa druge strane, da je isao u skolu, zavrsio faks, pitanje je da li bi nasao dobar i unaosan posao... skole su precijenjene...

    18. 7. 2019,   10:26
  • Neznam ali moje je mišljenje da prvo djeci osiguraš budućnost preko završenog skolovanja a onda ako već jesi neki kao talent u online igrama onda to možeš radit ostatak života ali kao što sam napisao neko temeljno znanje i škola ti je u prioritet za dijete.

    18. 7. 2019,   11:35