Obavijesti

Lifestyle

Komentari 211

Otkrila svoj trik: Ima šestero djece, a kuća joj je uvijek čista

Zaboravite na uspomene, beskorisne stvari i ono što vam treba samo ponekad. Njezina kuća je uvijek kao s naslovnice magazina, a djecu od najranijih dana uči održavanju čistoće i reda

VIDEO

Zaposlena majka sa šestero djece mlađe od šest godina otkrila je kako ona održava red u svojoj kući, unatoč kaotičnom obiteljskom životu. Krechelle Carter (27) iz Adelaidea ne samo da vodi užurbano kućanstvo, već uspijeva osigurati i to da njezin dom nikada ne izgleda nikako drugačije, nego apsolutno savršeno, piše Daily Mail.

Australka koja uz sve drugo vodi i blog Eight At Home, poznata je po duhovitom pristupu obiteljskom životu. Nedavno je otkrila kako ona upravlja zbrkom u svom domu.

Evo, majka od šestero djece mlađe od šest godina, otkriva svoje trikove za odrađivanje svakodnevnih kućanskih poslova te kako ona svaki dan održava disciplinu i red.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Djeca pomažu

Ova mama iz južne Australije nije jedna od onih koje će stalno letjeti po kući i pospremati za drugima, već živi po pravilu 'djeca pomažu':

- Slikamo, igramo se s kockicama, uredno se vani zaprljamo, uglavnom, djeca mogu imati tonu različitih aktivnosti i zabavljati se kako žele, ali nakon što su završili za sobom moraju počistiti, i to uvijek - naglašava Carter.

- Igračke se nakon igre pospremaju na svoje mjesto, prljava odjeća ide u košaru, a čista odjeća na njihovo prije određeno mjesto. Također, djeca se sama oblače, bacaju prljavu odjeću na pranje i sami slažu svoje krevete - objašnjava Carter.

- Nisam ja gonič robova, ali djeca imaju svoje obveze i u većini slučajeva uživaju radeći po kući - izjavila je. 

Redovno pospremanje 

Carter je otkrila da je nemilosrdna kod biranja što će baciti, a što će ostaviti u kući. 

- Imam samo tave i lonce u kući koje stalno koristim, imam minimalno pokućstva, dovoljno pokrivača za svakog u kući, imamo minimalno bespotrebnih stvari u kući - objašnjava Carter.

 

Objavu dijeli Krechelle (@eightathome)

Objasnila je da svaki član obitelji, djeca i ona i muž, imaju po jednu ladicu za sitnice i gluposti koje čuvaju, sve ostalo što nije na svojem mjestu ili se ne koristi ili je slomljeno se baca. 

- Ako nešto ne koristiš svakodnevno i ako te to ne usrećuje, ne treba ti - dodaje Carter.

Rano otkriveni dječji problemi s vidom lakše se mogu ispraviti
Rano otkriveni dječji problemi s vidom lakše se mogu ispraviti

Stvari se sortiraju

- Organizacija je ključ čistoće. Imam ormar za pokrivače i deke, kutiju za sitnice, velike plastične kutije za igračke, umjetnički pribor s kistovima, flomasterima, raznobojnim papirima i svime što nam treba za crtanje, zatim kutiju sa svime što nam treba za zamatanje poklona, ormar namijenjen sredstvima za čišćenje... Uglavnom, dobili ste sliku kako to izgleda - napisala je na svojem blogu. 

 

Objavu dijeli Krechelle (@eightathome)

Svako jutro se treba iskoristiti

Mnogi roditelji s malom djecom su svjesni koliko je teško ujutro napokon izaći iz kuće. Carter uz brigu da djeca stignu u školu na vrijeme nikad ne zatvara vrata kuće koja je neuredna.

- Svako jutro se pobrinem da djeca naprave svoje krevete i pospreme sobe. Ako se ujutro uz doručak odluče igrati na podu boravka, dok se pripremamo za izlazak iz kuće sve pospreme i vrate na mjesto. Uz to, ja se svako jutro pobrinem da je sve posuđe oprano i vraćeno na mjesto te da su sudoper, stolci i stol čisti i uredni - objašnjava Carter jutarnju rutinu.

 

Objavu dijeli Krechelle (@eightathome)

Uz to, na svojem blogu je otkrila da je u većini slučajeva njezina kuća sređena i uređena do 07:20 sati ujutro, nakon čega kreću pripreme za školu i izlazak iz kuće najkasnije u 08:20 sati, kad zatvara vrata znajući da će ju kod kuće dočekati savršeni red.

'Zašto supruga i ja još nemamo djece, mogu li to promijeniti?'
'Zašto supruga i ja još nemamo djece, mogu li to promijeniti?'

Jednom tjedno veliko čišćenje

Uz svakodnevno pospremanje nakon bilo koje aktivnosti, Carter jednom tjedno opere sve podove, očisti kupaonice, promjeni plahte te prebriše prašinu sa svog namještaja.

S druge strane, ne koristi često usisavač, kad se nešto prospe, to odmah pomete, a podove stalno malo po malo, prilikom prolijevanja opere s krpom koju od milja zove Peter.

 

Objavu dijeli Krechelle (@eightathome)

- Za mene je veliko čišćenje subotom, i traje oko 2 sata tijekom kojeg navijem glazbu i pjevam i plešem i čistim istovremeno - objašnjava Carter.

I na kraju, mirisne svijeće

Iako neki smatraju mirisne svijeće luksuzom, ova kreativna majka se kune u moć mirisnih svijeća da domu daju dodatnu notu luksuza.

- Takav lijepi miris poziva vas da se opustite i uživate. Uz njih vaša kuća miriše svježe, ili poput jabuka - uz smijeh objašnjava.

 

Objavu dijeli Krechelle (@eightathome)

Iako joj je čistoća jako bitna, svjesna je da se najbolja sjećanja vežu uz igru i nered. 

- Čista kuća ne stvara uspomene, ali održavanje reda nam pruža više vremena da stvaramo uspomene kakve želimo - zaključuje Carter.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 211
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise