Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Ova boja snizit će temperaturu u stanu i za nekoliko stupnjeva

Ova boja snizit će temperaturu u stanu i za nekoliko stupnjeva
1

Zato što stvara osjećaj svježine i mira, smiruje i diže energiju, plava boja idealna je za unošenje hladnoće i spuštanje temperature u zatvorenim prostorima

VIDEO

Kad se osjećate nesigurno i tjeskobno, okružite se plavom bojom jer djeluje smirujuće. Nijanse jake plave podižu energiju, a to je dobra boja za kućnu teretanu. Nježnije nijanse smiruju i prostor čine većim.

Plava i bijela su apsolutne kraljice svih interijera i jednostavno ih morate voljeti. Bijela je jedna od rijetkih boja za koje se može reći da je baš uvijek u trendu te, bez obzira na neutralnost, daje dojam elegancije, luksuza i minimalizma. 

Začinite je zanimljivim detaljima, a nekoliko ružičastih jastučića bit će pravi pogodak. Teško je pogriješiti i sa zagasitim nijansama koje se mogu iskoristiti za neobičan stol i ormarić u predvorju, a prostor će dobiti dozu elegancije. Ne zaboravite da svijetloplava boja djeluje smirujuće i daje osjećaj svježine, pa je i više nego dobrodošla u dnevni boravak koji gleda na južnu stranu.

Svijetle, hladnije boje vizualno će povećati i najmanje prostorije jer zidovi reflektiraju više svjetlosti, što stvara osjećaj prostranosti i svježine čak i u najmanjim stanovima. Ako se odlučite na plave zidove u dnevnom boravku, dajte šansu i sofi u istoj boji. Od viška glava ne boli, a namještaj će se stopiti s pozadinom i prostor će biti vizualno veći. Monokromatska kuhinja u bijeloj boji jednostavno traži malo boje. Ako je cijela prostorija u čistoj bijeloj, mali barski stolac u hladnijoj nijansi omogućit će svježinu kuhinje.

Hrabriji se mogu okušati u bojenju više zidova plavom. Namještaj neka ostane bijeli, a detalji u žutoji i kuhinja će uvijek izgledati kao oaza mira. 

Dnevni boravak može biti pravo umjetničko djelo uz plavu lampu u obliku slova ili nekoj drugoj zanimljivoj formi. Zaboravite na dosadne izvore svjetlosti i okrenite se futurističkom stilu uz minimalnu intervenciju. Idealne nijanse za rasvjetu u boji su smaragdno zelena, ružičasta i, naravno, plava. Modra boja svjetlosti je odvažna, ali i moderna ideja za svaki boravak. Blagovaonica je mjesto za uživanje u hrani i opuštanje, a baš takva atmosfera postiže se uz simfoniju plave i žute.

Doza osvježenja je u malim detaljima
Ako niste spremni na velika eksperimentiranja s plavom bojom, okrenite se detaljima koji će u maloj dozi donijeti promjene, ali i potrebno osvježenje. To može biti i obična vaza s cvijećem, a najefektnije su one pomalo vintage izgleda. 

Vječni osjećaj ljetnih dana

Iako će vas u ljetnim mjesecima dobro osvježiti, u hladnijim dijelovima godine plava će vas uvijek podsjećati na ljetne dane, pogotovo ako dom ukrasite morskim motivima u toj boji.

 

Wish we were at the Met Gala tonight, look at the stunning table💕 #metball #metgala2017 #pinktable #blueplates

A post shared by Addison Ross Ltd. (@addisonrossuk) on

Plavi tanjuri idealni su za dijetu

Ako ste na dijeti, hranu poslužite na plavim ili žutim tanjurima jer ova boja smanjuje apetit. Izgled kuhinje možete drastično promijeniti kombinacijom plave i bijele, a samoljepljive tapete vaš su najbolji saveznik za velike promjene.  

Prostrana kupaonica uz dozu modre boje

Kupaonica je prostor koji uvijek treba biti čist i odisati svježinom, za što će vam najbolje poslužiti plava boja. 
U kombinaciji s bijelom dodatno će proširiti prostoriju. 

 

Wow....

A post shared by Judy Dixon (@judydixoninteriors) on

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith