Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ova fraza će riješiti gotovo sve bračne svađe i završiti prepirku

U trenucima kada trebate jedno drugog - podsjetite se da je brak timski sport i da je natjecanje najbrži način da izgubite. Umjesto borbe za moć u tom trenutku, izrecite puno važniju stvar...

Nakon 10 godina braka, spisateljica Ashley Innes kaže kako je postala 'specijalist' za prepirke sa suprugom. Često su borbe usredotočene na ravnotežu posla i života jer i ona i suprug imaju zahtjevne, stresne poslove.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Posljednji put kad smo se posvađali, to je bilo o odlukama o karijeri i kako one utječu na nas i našu djecu. Koliko vremena provodimo zajedno kao obitelj i tko je odgovoran za određene zadatke oko kuće - rekla je Innes, spisateljica koja živi u Dallasu. 

Dodaje kako je u jednom trenutku sve postalo intenzivnije. Padali su u klopku okrivljavanja jedno drugog. No, tada je izvukla tajnu frazu koja završava svaku svađu te je sada često koristi.

POKAŽITE POŠTOVANJE 8 fraza koje treba izbjegavati u braku - osim ako ne želite kraj

Rekla je svom suprugu: 'Hej, sjeti se da smo u istom timu'.

- To vas odmah izvlači iz svađe i podsjeća da vam partner nije neprijatelj. Tada se možete početi fokusirati na slušanje, donošenje kompromisa i postizanje rješenja, za razliku od toga da se dalje svađate.

S Innes se slažu i bračni terapeuti. Izgovaranjem te dvije čarobne riječi 'isti tim' dolazi do instantnog preokreta. Ipak, kažu kako ne smijete pretjerivati i frazu koristiti stalno kako ona ne bi 'izblijedila'. U trenucima kada trebate jedno drugog - podsjetite se da je brak timski sport i da je takmičenje najbrži način da izgubite.

Man with anger | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

- Kada izgovorite 'isti tim', čak i ako se ne slažete, brzo ćete pronaći zajednički jezik, pogotovo ako ne želite narušiti odnose - rekla je Marie Land, psihologinja iz Washingtona.

Znanstvenici objašnjavaju da pobijediti supružnika nije toliko važno kao postići zajednički cilj - suočiti se s istinskim protivnikom, a to je problem o kojem raspravljate. Razmislite i radite pokušajte 'osvojiti' problem kao tim.

5 KLJUČNIH POZA Vaša omiljena seks-poza otkrit će karakter vaše veze i braka

- Saslušati i cijeniti pojedinca važnije je od pobjede. Do nje možete doći i zajedno - govori psihologinja Jennifer Chappell Marsh.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (22)
  • Možeš biti i u istom timu, ali ako jedan "igra" svaku utakmicu dok je drugi stalno na klupi, percepcija će o tome uvijek biti različita 😉🤔

    8. 12. 2019,   17:15
  • Moj muž je uvijek u pravo ( kada ja nisam)

    8. 12. 2019,   17:58
  • odnos i je timski rad od samog početka,nikako natjecanje.

    8. 12. 2019,   18:01