Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ova hrana je ispravna i danima nakon što istekne rok trajanja

Komentari (39)
  • To sa datumima je samo da se svijet zavarava i kupuje što više! Da li je tko primjetio da čak voda u staklenoj boci ima rok trajanja? Ljudi voda?!!! Staro pravilom pogledaj, upotrijebi svoj nos i probaj. Proizvodimo toiko mnogo da ne možemo pojesti i popiti a radi zakona o porezu i jamstvu proizvađači i trgovački lanci ne mogu tu robu koja još valja podjeliti sirotinji jer im je jeftinije bacati i otpisivati. Jedina utjeha je da nije to samo u hr tako nego u cijelom svijetu.

    2. 6. 2019,   16:46
    • Taj rok trajanja se ne odnosi na vodu nego na bocu tj do kad je zdravstveno ispravno iz odredene plasticne boce piti vodu

      2. 6. 2019,   17:12
    • ...pa nije baš tako. Znači određeni rok uglavnom garantira da se do tog datuma neće dešavati određene kvalitativne promjene na hrani. Nakon tog roka se mogu, ali i ne moraju događati još dugo. Voda kao voda sama po sebi se neće kvariti iako se ne treba tome baš tako čuditi jer su u biti namirnice koje su najviše dehidrirane i naj manje podložne promjenama. Kod vode je stvar u promjeni ambalaže jer nakon nekog vremena aluminijski čep počinje mijenjati svojstva.

      2. 6. 2019,   17:17
    • Ja radim u proizvodnji štrudli.. I rok trajanja je 10 dana.. Nemaju konzervans ni ništa. I prije 2 tjedna jedna veča firma želi prodavat naše štrudle i prije sklapanja ugovora su morali svee testirat.. I dali stvarno nema konzevansa i koji je stvarni rok trajanja... Štrudla koja je bila u frižideru u svojoj ambalaži je valjala i nakon 25 dana... Nakon toga više nisu testirali..

      2. 6. 2019,   17:58
    • bilopanestalo daj mi molim te objasni kako bi to upotrebljavao svoj nos za zapakiranu hranu po supermarketima koja ne bi imala datume? Datumi postoje s razlogom i uvijek piše "upotrebljivo najmanje do", osim za jako osjetljivu i brzopokvarljivu hranu. Znači nitko ne tvrdi da će se hrana nakon tog roka pokvariti, već se samo do tada garantiraju svojstva kvalitete.

      2. 6. 2019,   18:15
    • voda i plastika nemogu zajedno bit zapakirana tak dugo kolko vi mislite, plastika svoje ispušta, popite si vodu koja je u flaši pol godine godinu, nebu vam ništa možda iz prve al bude za koji sljedeći put... pijte staru vodu iz plastike, tko preživi pričat će.

      2. 6. 2019,   18:40
    • Radi boce, radi čepa, radi....zašto onda neke konzerve imaju rok trajanja po 15god? Dajte molim vas. Prije nije bilo niti hladnjaka a meso se stavljalo ili u sol ili u mast pa je držalo. Dok su neki ljudi na svijetu gladni i željni kruha, mi (počevši od mene samoga) samo kupuj. Ko da nitko od vas nije nikad kupio nešto sa valjanim datumom i da nije bilo pokvareno? Riječ je samo o jamstvu odgovornosti i tko će koga tužit!

      2. 6. 2019,   20:30
    • Pa nemaju baš po 15. Čak i ove namjenjene kućnim ljubimcima nemaju više od 3.

      2. 6. 2019,   20:43
  • Rok trajanja: dok ne pozeleni

    2. 6. 2019,   18:03
  • Ja jedem trešnje s drveta koje je staro čak 20 godina pa mi nije ništa:)

    2. 6. 2019,   17:47
  • Nekada su konzervew ribe imale neograničen rok ,zašto to danas nemaju ?

    2. 6. 2019,   17:40
  • A koliko je preštampan datum prijašnji puta to nema veze,bitno da stavimo u glavu da je jestivo zar ne?

    2. 6. 2019,   17:56
  • Mi smo 92-ge jeli JNA sardine iz 74-e i ciklu plave boje isto iz konzerve iz 65-e. Naravno da smo to jeli jer nismo imali što drugo...nikome nije ništa bilo.

    2. 6. 2019,   18:39
  • Ja ću i dalje pazit na rok trajanja a ovi što motiviraju suprotno nek se najedu govana

    2. 6. 2019,   19:17
  • treba biti uhladnjaku a ne vani sad dolaze vrućine

    2. 6. 2019,   21:08
  • Sva roba kojoj istekne rok trajanja se jednostavno prepakira ponovno sa novim izmijenjenim datumima. Toga nema na zapadu. Pa se onda čudimo zbog čega Hrvat živi šest godina kraće od prosječnog evropljanina i često umire od karcinoma debelog crijeva

    2. 6. 2019,   16:42
    • Skoro pa potpuno netočno. Zna se desiti sa konfekcioniranim mesom u pojedinim dućanima, ali ne svim. I na to treba reagirati odmah. Vidi se po tome što je jedna strana (obično donja) tamnija i u početku kvarenja. Ostalo se baca.

      2. 6. 2019,   17:08
    • "Toga nema na zapadu." - Ma ne, ne daj bože... btw, karcinom debelog crijeva nema nikakve veze s rokovima uporabe namirnica

      2. 6. 2019,   17:14
    • Ova tvrdnja je čak i logički netkočna, jer bi više koštalo skupljanje takve hrane i njezino prepakiravanje, nego što košta proizvodnja nove.

      2. 6. 2019,   18:08
    • Pa Gavrilovic sve sto povuce iz trgovačkih centara prokuha i opet pakira..

      2. 6. 2019,   18:36
    • Gavrilović ovisno o ugovoru povlači ili radi odobrenje... E sad malo je smjelo tvrditi da to radi jer mu je roba bez greške i uvijek ujednačene kvalitete... Ja gotovo cijeli njihov asortiman prodajem 22 godine, ali neću 100 % tvrditi da je nemoguće. Međutim, takve namirnice koje kvalitativno prelaze u 3 klasu su baza za proizvodnju hrane za kućne ljubimce... E sad...

      2. 6. 2019,   20:23
    • NKNK ja da se razumjemo obozavam gavrilovic i kupujem al meni su pricali ljudi koji su tamo radili sta se sve dogadja . Ozbiljni ljudi koji su u mirovini i od frendice decko nakon posla u gavrilovicu nije htio pomislit da pojede nesto.. bilo ti je mislim na Z1 dokumentarac ,covjek koji je bio sef postrojenja gavrilovica ili tako nesto vec sam zaboravila u glavnom on ti ima papirnato sve,dokaze al ne moze mu nista... tak daaa... ne bih se kladila na gavrilovic ,volim ga al nije ni sluga prijeratnom gavrilovicu..a sta se tamo radi necu o tome al mogu samo reci da nije fer prema nama potrosacima ..

      2. 6. 2019,   21:32
    • Ma sve ok. Meni je to struka. Kao mlad praksu sam odradio u klaonici. Tad sam vidio da se od svinje ne baca ništa... Ali dobro, ja nemam s tim problema. Kao prijeratni Gavrilović ne može ni biti jer ne rade s istom mesnom bazom. Onda su radili s mesom seljaka s Banije i okolice odraslom na domaćem kukuruzu, a danas uvoze industrijsku svinjetinu.

      2. 6. 2019,   22:34
    • NKNK oooo stricek mesar 😁😁.. obozavam mesare dosta cesto dobijem i recept kak sta da napravim ,mesari su mi kao hodajuce kuharice...😊😋.. upravo to sto si napisao meso od ljudi sa banije i nisu imali te komore i susare da ti naprave zimsku ,cajnu u 30 dana objasnjavao mi je cijeli postupak bivsi radnik...ma ja nemam problema sa iskoristavanjem mesa ,dapace sve se manje vise da preraditi al neke stvari ne odobravam..to sto mi je ovaj decko od frendice pricao je dno dna ...al nije za piskaranje uostalom i dalje mi je najbolja njihova pasteta ,mesni i zimska :-) .. tak da nema se tu sta reci osim da je kocka , pohlepa i bahatluk najgora osobina covjeka...znam o cemu pricam 😉😁

      3. 6. 2019,   06:32