Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ova mama uči malog sina kako kuhati, ali i prati suđe i rublje

None Foto: Facebook/Nikkole Paulun

Ovoj mami sve buduće djevojke i supruga njenog sina sigurno će biti zahvalne. Njezin glavni motiv je da kućanski poslovi nisu samo ženski posao i da se mora naučiti snalaziti sam

Majka Nikkole Paulun objavila je na Facebooku fotografije svog malog sina kako kuha te sprema rublje i suđe u za to namijenjene perilice. Njezin post zašto to radi i kako ne vjeruje da su poslovi u kući samo žensko zaduženje podijelilo je više od 55.000 ljudi, a likealo ga je 144.000. 

"Učim svog sina kuhati i raditi kućanske poslove. Zašto? Zato što kućanski poslovi nisu samo za žene. Zato što će jednog dana možda živjeti sam i morati znati kako oprati rublje i ne jesti vani svaku večer. Zato što će jednog dana možda željeti impresionirati svoju drugu polovicu skuhanim jelom koje je sam pripremio. Zato što će, jednog dana kad on bude imao djecu i suprugu, i on morati raditi svoj dio posla u kući i oko nje. Zato što živim u vremenu u kojemu se se svi žale da nas škola nije naučila kuhati, oprati rublje, zavezati kravatu ili platiti porez. Zato što učeći svog sina kako napraviti sve ove stvari kako bi bio produktivan član društva i u kući i izvan nje, počinje SA MNOM.

Zato što je u redu dopustiti djetetu da bude dijete ali treba ih učiti putem i druge životne lekcije. Moj sin nikad neće biti prevelik "muškarac" da ne bi mogao kuhati ili raditi kućanske poslove. On će biti onaj tip muškarca koji će znati i promijeniti gumu i skuhati ručak. Onaj koji će znati razvrstati svoje rublje i pokositi travu. Zapamtite roditelji, muškarac koji vjeruje da on ne treba kuhati ili obavljati kućanske poslove jednom je bio dječak kojega nisu naučili boljemu."

I teach my son to cook & do household chores. Why? Because household work isn't just for women. Because one day he might...

Posted by Nikkole Paulun on 6. listopada 2016
Komentari (97)
  • Stvar je u roditeljima, ali i u djetetu. Roditelji me ništa nisu tjerali, ali su me svačemu naučili i razvili ljubav prema različitim stvarima. Kuham sve od kad sam bila tinejdžerica, pravim torte, obožavam nogomet i boks, nikad mi nitko u mom autu nije zamijenio ulje, tekućinu za brisače, gumu...i takve manje stvari. Otac nikad muškaracu nije dao da začini smjesu za kuline i dan danas to radim. Znam se služiti bušilicom, brusilicom, staviti tiple, ali volim i čitati, imati izmanikirane nokte, ići u kazalište...Visoko sam obrazovana i zaposlena zbog svojih ocjena. Roditelji su mi poljoprivrednici koji su se svega odricali da me odškoluju. Nikad nismo bili ni simpatizeri neke strane jer jedino što mi simpatiziramo je pošten rad i čist obraz. Imam li najdivnije roditelje na svijetu? Imam. Jesam li im zahvalna na svemu? Beskrajno. Bi li im danas skinula zvijezde s neba? Bi. Zašto? Zato što nisam ovisna o nikome, a moći ću olakšati i uljepšati život svakome. Još kad bi to bio netko tko bi znao cijeniti...

    19. 10. 2016,   10:38
  • Imamo kolegu čiji sin ,ide 7 razred,zna skuhati sve živo ,ode malo u kuhinju i dok se ne okreneš eno ga fila tortu .Zanima ga to ,skuha grah bolje nego mater,kad smo ga pitali pa otkud ti to sve znaš ,ma gledo mamu šta radi.Još sve i opere za sobom .Nisam za tjeranje djeteta na rad,ali neke stvari treba i samo znati.Barem osnovno ,da nije bespomoćno posve ali ovo mi je malo previše .Jedino ako dijete to voli raditi.

    19. 10. 2016,   10:11
  • Ova zadnja recenica u clanku je super ziva istina. Zasto je netko danas takav i takav? E pa bas zato sto ga nitko nije naucio bolje kada je trebalo. Svaka cast mama, i ja se trudim na slican nacin sa svojim sinom.

    19. 10. 2016,   09:46