Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovaj tajni sastojak uklonit će smrad iz vaše odjeće na brzinu

None Foto: grinvalds

Odlučili ste večeras obući onu posebnu košulju ili haljinu, i u zadnji tren ste skužili da se malo "osjeti"? Bez brige - uz ovaj super trik riješit ćete se neugodnih mirisa za čas

Ako trebate samo jedan komad odjeće, ne morate nužno paliti perilicu, piše Reader's Digest. 

Da bi uklonili neugodne mirise pomoći vam može samo jedan ključni sastojak, a to je vodka. Odlična je za uklanjanje neugodnih mirisa, bilo da vam cijela haljina ili odijelo vonjaju po hrani, cigaretama ili samo ispod pazuha. 

Ulijte u bočicu s raspršivačem malo vodke i pošpricajte željenu odjeću. Možete to učiniti preko cijelog komada robe ili samo na strateškim mjestima, ovisno o tome gdje je nužno ukloniti miris. Pustite da djeluje i da se osuši. Kako alkohol bude isparavao, tako će i neugodni mirisi. 

Vodku nije potrebno razrjeđivati s vodom jer će oslabjeti učinak. Na odjeći se neće osjetiti nikakav miris alkohola. 

Navodno je ovaj trik popularan na Broadwayu kada glumci trebaju nabrzinu osvježiti svoju odjeću za nastupe. 

- Glumci se znoje cijelu noć u svojim kostimima, a ne mogu ih slati svaki dan na kemijsko čišćenje. Zato ih samo pošpricaju s vodkom - otkrila je stručnjakinja za čišćenje Leslie Reichert. 

Komentari (237)
  • Fuj,fuj.....ništa bez pranja,pa kaj bi netko držal smrdljivu odjeću u ormaru

    19. 2. 2017,   08:25
  • Smirnoff ili Stolichnaya?

    19. 2. 2017,   08:55
  • ne postoji tajni sastojak za skidanje smrada nego vrlo poznati koji se zove deterdžent i aparat koji se zove perilica....sve ostalo je neprihvatljivo!

    19. 2. 2017,   09:19