Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovaj trik će vas spasiti u kući: Super način slaganja posteljine

None Foto: marthastewart.com

Ako ne volite gubiti vrijeme ovaj način slaganja posteljine će vas spasiti - pogotovo ako to često morate raditi zbog male djece ili imate puno ukućana. Jednostavno je, a odlično

Svaki put kad mijenjate posteljinu gubite vrijeme na traženje i sparivanje navlaka za poplun, plahte i jastučnice. No uz ovaj jednostavan trik setovi će biti na jednom mjestu, a uz to će izgledati savršeno.

Sve što vam treba za mijenjanje posteljine - znači i plahtu i navlaku za poplun i jastučnicu lijepo složite i stavite u jastučnicu koja pripada tom setu. Tako ćete sve imati na jednom mjestu, bit će pregledno i uredno, a vi ćete biti zadovoljniji, savjetuje Martha Stewart

Slaganje plahte s gumicom

Prilikom ovog slaganja najveći izazov bit će složiti plahtu s gumicom. Nju ćete savršeno složiti tako da držite kuteve plahte u rukama, prevrnete ih na naličje i umetnete jedan kut u drugi. Potom kuteve s gumicama ponovno uzmete u obje ruke i presavijete na pola. Položite plahtu na krevet pa slažite prema unutra s duže strane. Potom ponovno presložite po dužini. Bit će uredno složena i zauzimat će vam jako malo mjesta. 

Pogledajte i video: 

How to Fold a Fitted Sheet

Follow our editor's brilliant method.

Posted by Real Simple on 16. listopada 2016

 

Mijenjanje navlake na velikom poplunu

Veliki popluni izazov su za i one najspretnije. No i tome se može doskočiti. Ovaj trik također će vam olakšati život, a potrebno je posteljinu okrenuti naopako, poplun lijepo poravnati preko pnavlake i potom "rolati" sve skupa.  Kada dođete do otvora na navlaci za poplun sve stavite unutra i "odrolajte". 

Pogledajte video: 

Komentari (32)
  • trik bi bio kad bi ja samo pomislila a sve se lijepo složilo :))))

    26. 1. 2017,   13:50
  • ja ne mijenjam posteljinu pa nemam tih problema;))

    26. 1. 2017,   12:29
  • Bez veze

    26. 1. 2017,   13:39