Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ovaj vikend saznajte što se krije iza određene pasmine

Ovaj vikend saznajte što se krije iza određene pasmine
1

Na drugoj po redu 'Real Dog'  konferenciji koja će se održati 16. i 17. studenog u Novoj Galeriji u Zagrebu moći ćete čuti, između ostalog, predavanja dviju stručnjakinja, Maje Pasarić i Dubravke Reicher

VIDEO

Maja Pasarić je arheologinja i etnologinja zaposlena u Institutu za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu kao znanstvena suradnica. Njezini istraživački interesi uključuju kulturnu animalistiku, zoofolkloristiku, društvenu zooarheologiju i druge teme. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14

Njezino će predavanje na 'Real Dog' konferenciji nositi naziv ''Na granici između brige i kontrole“, a bit će posvećeno odnosu prema psima u povijesnim i prapovijesnim zajednicama lovaca sakupljača. Pasarić će opširnije govoriti o različitim ulogama pasa u društvima koja su često shvaćena kao ona koja ostvaruju harmoničan odnos s prirodom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Govorit će i o primjerima gdje su se ljudi prema psima odnosili izrazito brižno kao prema ljubimcima i pratiteljima te o situacijama gdje su bili podvrgnuti različitim oblicima kontrole te ponekad i nasilju kao žrtvene životinje ili one čiji se dijelovi tijela koriste u prehrani ili liječenju.

Dubravka Reicher jedna je od predavačica ponavljačica koju se imalo prilike slušati i prošle godine na 'Real Dog' konferenciji. Reicher je 1992. godine postala kinološki sudac za oblik pasa, a radila je i na obrazovanju kinoloških sudaca i organiziranju kinoloških manifestacija pri HKS-u. Niz godina je bila i urednica časopisa za pse ''Naši psi'', a trenutačno djeluje kao predsjednica pasminskog kluba ''Terijer klub''. 

Njezino bi predavanje moglo zainteresirati mnoge jer govori o tome ''Što se skriva iza naziva pasmine''. Reicher će detaljno objasniti zašto je za skladan suživot sa psom potrebno nešto više od samog odabira psa prema izgledu.

Osoba koja želi određenog psa se treba dobro upoznati sa stvarima poput dlake, karaktera psa i slično. Dobro poznavanje pasmine psa može biti od izuzetne pomoći pri upoznavanju njegovih potreba i osobina i zaključivanju hoće li se taj pas uklopiti u život određene osobe.

Više informacija o ostalim predavačima te o rasporedu i kotizacijama konferencije možete doznati na Facebook eventu ''Real Dog Conference''.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

12:21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru