Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovako ćete za par sekundi fino rashladiti užareni automobil

Danas skoro svi auti imaju klimu, ali to ne znači da onih prvih par sekundi kad se sjednete u vrući auto vas ne udari 'toplinski val'. Evo kako ćete ohladiti auto za 10 stupnjeva u samo par sekundi

Sjesti u pakleno vruć automobil, ne samo da je vrlo neugodno, već može biti i opasno za zdravlje. Imali klima uređaj ili ne, ovaj trik pomoći će vam da automobil koji je stajao na suncu rashladite za otprilike deset sekundi. Oni koji su isprobali ovu metodu kažu da spušta temperaturu u vozilu za 10-tak stupnjeva. Sve što trebate napraviti je:

 • Spustiti prozor na suvozačevoj strani i zatvoriti vrata
 • Vozačeva vrata otvarati i zatvarati (pogledajte kako u videu).

Također, dobro je na sjedala, posebno ako su kožna, staviti nekakav pamučni materijal (staru majicu, plahtu...) - tako će biti lakše sjesti na njih jer neće biti toliko vruća.

Volan je dobro zaokrenuti u stranu kod parkiranja, tako će, kad se vratite i stavite u početni položaj, najvažniji dio (gdje su vam dlanovi) biti hladan. Uz to, prije napuštanja automobila na mjenjač stavite nekakvu navlaku, može i stara čarapa, pa niti on neće biti toliko vruć kad ponovno sjedne za volan.

Uz to, prilikom parkiranja auta dobra ideja je ostaviti trunku otvorene prednje prozore kako bi zrak stalno cirkulirao. 

Komentari (21)
 • Ja otvorim haubu i mlatim s njom do besvjesti

  8. 6. 2019,   14:44
 • Za nesto tako stvarno ne trebamo upute.Bože moj

  8. 6. 2019,   15:31
 • Ostaviti otvorena sva vrata

  8. 6. 2019,   17:36