Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ove godine na Bundeku ribu će vam grilati i chef Mišel Tokić

Mišel će svoje znanje i iskustvo podijeliti i s posjetiteljima drugog izdanja Zagreb Chill&Grill festivala. U nastavku vam otkriva male tajne grilanja, ali i što će za nekoliko dana pripremati na Bundeku

VIDEO

Chef Mišel Tokić strast je prema ovom pozivu otkrio još kao dijete uz emisiju "Male tajne velikih majstora kuhinje". Radio je u mnogim restoranima u zemlji i inozemstvu, a rad na brodovima trgovačke mornarice omogućio mu je da proputuje svijet i upozna se s brojnim kulturama i kulinarskim tehnikama.

Gdje ste dosad radili i što biste istaknuli kao vama najbitnije?

Dio radnog vijeka sam proveo radeći u restoranima u Hrvatskoj i inozemstvu, a za mene najvažniji trenutak bila je odluka da odem raditi na brod. Nije se radilo o cruiserima nego o brodovima trgovačke mornarice s kojim sam oplovio doslovno pa cijeli svijet, upoznao neke druge navike, običaje i okuse.

To je za mene kao mladu osobu tada bilo izuzetno iskustvo s profesionalnog stajališta, a jednako tako pomoglo mi je da se izgradim kao osoba.

Koliko dugo surađujete s Podravkom i o kakvom je projektu riječ?

Za Podravku radim već šesnaest godina u njezinom kulinarskom timu. Zajedno sa svojim kolegama promovirajući kompaniju i Hrvatsku imao sam priliku raditi na mnogim svjetskim sajmovima i upoznati se iz prve ruke s novitetima u svjetskoj industriji hrane.

Dugo sam već tu i moram priznati da sam se dobro snašao u svemu što je vezano za industriju, a sugestije mojih kolega i mene pomažu pri kreiranju nekih novih proizvoda.

Veselite li se Zagreb Chill&Grillu i što pripremate?

Naravno da se veselim chillanju i grilanju, a što ću pripremiti još nisam definitivno odlučio, ali znam da će svakako biti kvalitetne ribe. Dolazim iz Splita pa moram sa sobom donijeti dašak mora.

Imate li neki savjet za one koje vole grilati?

Kada nabave dobar komad mesa ili ribe neka budu slobodni pozvati me, rado ću se odazvati...naravno da degustiram pripremljeno:)

Fotolia

Koja je tajna sočnog mesa?

Ako pričamo o nekom kvalitetnom odresku samo jednom okrenuti meso...Svako tko peče meso na roštilju mora znati da pretjerano pečenje i okretanje mesa na roštilju ne donosi ništa dobro. Kako bi se reklo ne valja mu „dušu izvaditi“.

Možete li nam preporučiti i neki prilog?

Ja obožavam motar i ukiseljene mahune. Naravno da nisu svi u mogućnosti doći do spomenutih namirnica, ali kad je roštilj u pitanju nekako najviše paše puno svježeg povrća. Uz sve to pravi roštilj je nemoguće zamisliti bez Podravkinog ajvara i senfa.

Što sami najradije grilate i koja je vaša omiljena marinada?

Najviše volim peći ribu ili neki sočan odrezak, a sve to poslije preliti ili prije pečenja držati u marinadi od maslinovog ulja u kombinaciji s mediteranskim travama.

Festival Zagreb Chill&Grill traje od 27.4. do 1.5. na Bundeku.

Organizator festivala je Gastro.hr, Glavni medijski partner: 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, ostali partneri su: Pevec, Jamnica - službena voda festivala, Tele2, Labud, Kisko i Permetal, Dukat President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, NESCAFÉ i TOI TOI.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje