Obavijesti

Lifestyle

Komentari 24

Ovi čajevi i napitci čiste tijelo od otrova i sagorijevaju masti

Ovi čajevi i napitci čiste tijelo od otrova i sagorijevaju masti
1

Zimi je vrlo korisno početi s čajevima i tinkturama za detoksikaciju organizma i piti ih dulje vrijeme kako biste došli do toga da tijelo apsorbira ljekovite tvari iz bilja i počne davati učinak

VIDEO

Iako mnogi zimu povezuju s prejedanjem i debljanjem, sada je idealno vrijeme da smanjimo višak te proljeće dočekamo zdraviji i snažniji, poručuje dr. Ksenija Krajina Pokupec.

Ako se detoksikacija započne za vrijeme zime dugoročno će se odraziti na mršavljenje te ćete tako izbjeći jo-jo efekt.

Za detoksikaciju su idealni čaj od bazge, frangule, lana, koprive, vodopije, kamilice i melise. Možete piti zeleni i crni čaj koji su bogati fluoridima i antioksidansima. Pomažu i čaj od preslice, pirike, maslačka, omana, vrkute, stolisnika, kima, metvice i malo piskavice.

510311890

Svakako izbjegavajte čajeve iz vrećice jer su često puni dodanih aroma. Uz čaj možete piti i najmanje 100 kapi tinkture za mršavljenje od koprive, imele, breze i koromača - kaže dr. Krajina Pokupec te napominje kako je redovita aktivnost iznimno vaša.

- Trebali biste uvesti barem pola sata šetnje na dan, no vrijedi razmisliti i o aerobiku, jogi, nordijskom hodanju ili plivanju. Sve su to aktivnosti koje pomažu da se oslobodimo stresa, koji je jedan od glavnih krivaca zbog kojih se jede u pogrešno doba dana ili previše - upozorava dr. Krajina Pokupec.

Prvi korak je zdrava i uravnotežena prehrana

- Tijekom blagdana imamo vremena obratiti pozornost na to koliko je kaloričan obrok koji smo pripremili i usporediti ga s potrebama, što je dobar početak za promjenu navika - savjetuje naša sugovornica.

Umjesto navike da zbog žurbe preskačemo doručak, za ručak pojedemo nešto na brzinu, s nogu ili ništa, a za večeru se pretrpamo hranom, možete početi s organizacijom prehrane u pet obroka.

- Ako se ne uvede red, prije ćete posegnuti za namirnicama koje su bogate mastima, šećerima i kalorijama, a siromašne vitaminima, mineralima i vlaknima te pojesti previše. I to usporava probavu i skidanje kilograma - upozorava dr. Pokupec.

Osim toga, informacija o tome da smo siti od želuca do mozga putuje 15-20 minuta i ako se jede na brzinu, u desetak minuta lako se može pretjerati. Zato svaki obrok pojedite za stolom, polako žvačite i uživajte u okusima kako biste mogli prestati kad osvijestite da vam je dosta, savjetuje liječnica.

Za blagdane birajte hranu niskoga glikemijskog indeksa

Postoje tablice s glikemijskim indeksom hrane koje je jednostavno pratiti, potražite ih i proučite. Što je glikemijski indeks namirnice niži, to znači da je namirnica sporija, odnosno sporije se metabolizira, pa ne opterećuje puno gušteraču i ne traži puno inzulina.

Pixsell

- Takva namirnica sporije otpušta energiju i omogućava nam dulju sitost. Tako ćemo izbjeći nagle skokove šećera u krvi, nakon kojih slijedi nagli pad, odnosno hipoglikemija, stanje u kojem smo ponovno gladni i moramo jesti - pojašnjava dr. Pokupec.

Noćni zeleni napitak za detoks i skidanje masti 

Ovaj napitak potiče metabolizam i detoksikaciju te pomaže kod izgaranja masnoća oko trbuha, koje su povezane s bolestima srca, visokim krvnim tlakom i većim rizikom od dijabetesa. Učinkovito potpomažu uklanjanje toksina iz jetre, pa ga možete koristiti kako biste ojačali imunitet i ubrzali metabolizam.   

Potrebni sastojci za pripremu napitka su: 1/2 limuna 1 krastavac, 1 žlica ribanog đumbira, pola vezice peršinova lišća, 1/3 žlice vode.

Priprema: Operite sve sastojke, očisti krastavac pa sve zajedno ubacite u blender i izmiksajte.

Pijte svaku večer prije spavanja. Ove namirnice snažno čiste tijelo iznutra 

Fat burner s đumbirom i sokom aloe vere 

Ovaj napitak će vam pomoći da se osjećate lakše i istovremeno s mnogo više energije. Ako ga redovito pijete primijetit ćete smanjenje masnih naslaga na području trbuha, a njegovi aktivni sastojci pomoći će mršavljenju čak i dok spavate. Đumbir ubrzava metabolizam i sprječava zatvor, a aloe vera potiče mršavljenje.

Fotolia

Sastojci: 1 limun, 1 krastavac, 1 žlica ribanog đumbira, 1 žlica soka Aloe Vere, nasjeckano lišće peršina ili korijandera te pola čaše vode.

Priprema: Sastojke jednostavno ubaci u blender i izmiksaj. Napitak je najbolje piti tokom poslijepodneva. Djeluje protuupalno, potiče detoksikaciju i sprječava zadržavanje vode u tijelu. 

Detoksikacijski napitak s octom i cimetom 

Napitak izvlači toksine iz tijela, ublažava probleme sa spavanjem te sprečava dijabetes, visoki krvni tlak i razvoj srčanih bolesti.

Sastojci: 1 limun, šaka nasjeckanog peršina, 1 žlica naribanog đumbira, 1 žlica jabučnog octa, štapić cimeta ili žlica cimeta u prahu, pola litre vode.

Priprema: Izblendajte sve sastojke i popijte napitak svaku večer prije spavanja. Možete ga piti i prije obroka kako biste smanjili veličinu porcije. Naime, kombinacija jabučnog octa i cimeta prije jela snižava razinu šećera u krvi i stvara osjećaj sitosti.

Korjenasto povrće i citrusno voće 

Detoksikacijski sok je zasigurno jedan od najboljih saveznika u borbi protiv suvišnih kilograma. Možete ga jednostavno pripremiti u svojoj kuhinji, bilo da se odlučite samo za voćni ili kombinaciju voća i povrća.

Citrusno voće je poznato po tome što ima snažan detoksikacijski učinak i pomoću njega se možete riješiti toksina koji su se mjesecima nakupljali u tijelu. 

Pixsell

Korjenasto povrće bogato vlaknima poput đumbira, mrkve ili jabuka također se preporučuje za detoksikacijske sokove. Poznato je da pomaže nesmetanom funkcioniranju probavnog trakta, a da se i ne spominju dobrobiti antioksidacijskih učinaka koje imaju za tijelo.

Antioksidansi štite organizam od štetnih učinaka slobodnih radikala. Već će i samo jedna čaša tjedno ovakvog napitka imati značajan utjecaj na zdravlje tvog organizma.

Ovakav sok ima dvostruki učinak - pomaže tijelu da se riješi otrova, kemikalija i ostalih štetnih tvari te da se na najbrži i najprirodniji način riješi suvišnih kilograma. Svi oni koji žele izgubiti kilograme i ostati pri tome zdravi trebaju jednu do dvije detoksikacijske kure godišnje

Zeleni čaj 

Već se stoljećima koristi radi brojnih prednosti koje ima, a pomoć kod gubitka težine je samo jedna od njegovih blagodati. Ako niste na dijeti i samo pijete zeleni čaj on vam može pomoći da izgubite kilogram, dva, ali ako ga kombinirate s dijetom i vježbanjem može vam biti od velike pomoći na putu do vitkosti.

Ako ne volite redovito vježbati, žlica zelenog čaja dnevno osigurat će vam potrebne antioksidanse i pomoći u gubitku masnih naslaga tako što će ubrzati metabolizam.

Zeleni čaj pomaže u mršavljenju i tako što diže nivo ukupne energije i smanjuje apetit. Osim povoljnih učinaka na gubitak kilograma zeleni čaj pomaže kod opuštanja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru