Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovih 8 znakova u vezi znači da ste u savršeno dobrom odnosu

None Foto: 123RF

Dijeljenje bankovnog računa može biti znak povjerenja i harmonije koja vlada među partnerima, a ako dijelimo teške stvari iz svog života možete steći novu razinu povjerenja

Postoje tri važne komponente svakog uspješnog para: komunikacija, poštovanje i povjerenje, kaže stručnjak za odnose Tim Lott. Povjerenje smatra najtežim od svih. Ipak, trebate imati i vjeru i nadu, čak i ako je u prošlosti bilo nekih pogrešaka, jer bez njih nema budućnosti.

Ovi znakovi govore da vam veza stoji sjajno. 

1. Ne bojite se biti (ili izgledati) sami

U dobroj vezi, niste sramežljivi i ne bojite se biti svoji jer znate da vaš partner razumije da niste robot. Želite se osjećati opušteno i kao kod kuće. Možete hodati po kući razgovarajući telefonom s otkopčanim hlačama, jesti naranče u krevetu i još uvijek osjećati da je vašoj voljenoj osobi to sasvim u redu. 

2. Podijelite sve detalje svog dana

Vraćate se kući nakon dugog radnog dana ili nakon sastanka s prijateljima i želite podijeliti neke nove stvari s partnerom. Ne pokušavate sakriti da vas je šef uznemirio. 

Dijeljenje detalja razvija povjerenje i sklad u vašoj vezi i omogućuje vam da ne budete samo partner, već i da suosjećate za drugu stranu kao bliski prijatelj. Također je važno zanimati se što se događa u životu vašeg partnera, tvrde istraživači.

3. Možete se otvoriti o prošloj boli

Foto: Shutterstock

Neki problemi s roditeljima, prošli toksični odnosi ili teška operacija - o svemu tome možete normalno pričati. Takve stvari ne možemo dijeliti s osobom u koju nemamo povjerenja. Psiholozi kažu da je u tim slučajevima važno razdvojiti prošlost i sadašnjost i ne uspoređivati ​​partnera s bilo kim.

Ako ste otvoreni za razgovor o svojim iskustvima s partnerom kojeg volite, možete tako steći novu razinu povjerenja. No, isto tako, važno je ne biti brutalno iskren i biti oprezan kako ne bi povrijedili tuđe osjećaje.

4. Dijelite bankovni račun ili znate PIN za njegovu karticu

Dijeljenje bankovnog računa može biti znak povjerenja i harmonije koja vlada među partnerima. To u pravilu znaći da su otvoreni za raspravu o novčanim problemima i pronalaženju kompromisa, što puno koristi odnosima. Par to može natjerati da prođu kroz probleme, umjesto da razmišljaju o okončanju veze. 

SEKSUALNO ZDRAVLJE Da biste zadovoljili partnericu u krevetu jedite ove namirnice

5. Ne kontrolirate jedan drugoga

Problemi s povjerenjem mogu brzo pokvariti odnos, posebno ako postanete 'control freak' i počnete svakoga sata zvati partnera ili mu slati poruke. Ako vi njemu ne dopustite da projeri vaš telefon, misli da imate ljubavnika?

To definitivno ukazuje da nema povjerenja. I obrnuto, kada nekome date malo zraka da diše i prestanete ga kontrolirati, to znači niste usmjereni samo na partnera nego brinete i o sebi. Psiholozi kažu da je moguće popraviti odnos u kojem netko pretjerano kontrolira, ali će morati preuzeti emocionali rizik i naučiti vjerovati.

6. Ostavite svoje profile otključanima

Foto: Dreamstime

Društvene mreže mogu izazvati ljubomoru kod druge strane, pokazale su brojne studije. Facebook i Instagram mogu biti itekako razlog za svađu, pa čak i raspad veze.

Ali zamislite da se vozite kući i partner vas moli da držite telefon, i tako možete vidjeti s kim se dopisuje, znajte da će to učiniti samo neko tko nema što sakriti od vas. Ako svoje gadgete možete lako ostaviti otvorenima dok ste s partnerom, sigurno ste dostigli zavidnu razinu povjerenja.

7. Osjećate se sigurno i kad dijelite dobre i negativne emocije

Svatko će imati trenutke u kojima mu sve pođe po zlu. Ako ste otvoreni za raspravu o tome, to znači da vjerujete partneru. Kad prevladate strahove da bi vas partner mogao povrijediti prosuđujući vas, ovo je ogromna pobjeda za vašu vezu i možete se osjećati sigurno.

Ne bojite se više govoriti o svojim stvarnim osjećajima, pa čak i ako ste uvrijeđeni, ne bojite se da ćete partnera izgubiti jer znate da raskid nije rješenje. To može biti osobito važno za žene koje se osjećaju sigurno kad znaju da njihova veza negdje ide, tvrde psiholozi.

beautiful couple kissing A NE BI TREBALI 7 stvari zbog kojih se muškarci osjećaju nesigurno u ljubavi...

8. Oboje možete priznati kada griješite i dijelite odgovornost

Između vas postoji povjerenje kada dijelite ne samo kućanske poslove, već i emocionalne odgovornosti. Ako ne zanemarite probleme, pokažete empatiju i možete priznati da niste u pravu, to je znak da ste u zdravoj vezi. Ključno je ne kriviti partnera za svoje osjećaje.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (21)
  • Savršeno dobar odnos....da li to uopće postoji?....Da li je uopće moguće takav odnos postići....?

    4. 12. 2019,   20:30
  • "Možete hodati po kući razgovarajući telefonom s otkopčanim hlačama, jesti naranče u krevetu"...Ne valja pretjerivati s tim nekim egzibicijama..Haha..Dobro,ovo konkretno nije strasno,ali neki red,neki bonton bi trebao postojati,zenu treba priuciti tome :))) I sto se tice nekog otvaranja prema zeni,toj osobi,nekih dubljih prica..Nije svaka kapacitet da to shvati,usvoji,razumije,da saslusa..Bilo koji muskarac da joj se obrati s ovim il onim..Previse je plitkih,povrsnih zena 😕 Ne zaostaje ni muski svijet za takvima..Da nebi bilo da samo zene prozivamo 😃

    4. 12. 2019,   21:39
  • Sve može,al ovo pod 6 neće da može!!nema te sile,moj mob je sveti gral😃da ga se otvori,završio bih po kratkom postupku bez sudjenja🤣

    4. 12. 2019,   20:19