Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Ovlaživači hrane vašu kožu, ali i čuvaju losione od isušivanja

Ovlaživači hrane vašu kožu, ali i čuvaju losione od isušivanja
2

Skuplji ipak nisu uvijek najbolji: Jeftiniji su gušći, ali dulje hidratiziraju. Na testu je najbolje prošla puderasta Nivea, koja se najbolje upija i najdulje hidratizira...

VIDEO

Isprobali smo pet različitih losiona za tijelo, različitih cijena kako bismo provjerili koji od njih najbolje hidratizira kožu te koji najdulje i najintenzivnije miriši. Testirali smo Today, Nivea, Ziaja, Mixa i Bettina mlijeko za tijelo.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

01:06

Većina je mirisala dosta neutralno, ali skuplji losioni nisu uvijek bili i najbolji. Na testu je najbolje prošla puderasta Nivea koja se najbolja upila i najdulje hidratizira. Pokazalo se kako su jeftiniji losioni gušći i teže se upijaju, ali unatoč tome, oni ipak dulje hidratiziraju našu kožu.

- U sastavu ovih pripravaka puno je blagotvornih sastojaka koji pomažu očuvanju vlažnosti kože ili pak vlaže kožu. To je prije svega glicerol koji se nalazi u svim prirodnim mastima. Vrlo je cijenjeno i kokosovo ulje od kojega su losioni iznimno podatni. Ono je posebice dobro za njegu masne kože - rekao nam je kemičar Ivan Nemet. Dodao je kako se za povećanje masnoće i gustoće losiona ponekad koriste i masnije tvari, kao što su stearinske i palmitinske kiseline.

Najjeftiniji losion kojeg smo testirali je Today. Košta svega 19,90 kuna, miriši neutralno, ali jako ugodno. Lako se razmazuje, ali kada se nanese na netom depiliranu kožu, jako peče. Nakon nanošenja koža ostaje masna i nekoliko sati. Gušće teksture je i Niveino mlijeko za tijelo po cijeni od 29,90 kuna. Losion sadrži njegujuće ulje badema bogato vitaminima.     

Tipičnog je i puderastog mirisa, karakterističnog za Nivea kreme, lako se razmazuje i brzo upija. Osjećaj vlažnosti i hidratacije na koži ostaje čak i nakon pet sati, a ako se losion nanese nakon depilacije, ne izaziva nikakve reakcije na koži.

- Od blagotvornih sastojaka u Today losionu ističu se glicerol, bademovo ulje i ulje suncokreta, dok Nivea mlijeko za tijelo sadrži njegujuće ulje badema, bogato vitaminima - objasnio je Nemet.

Losioni Ziaja, Mixa i Bettina rijeđe su teksture. Bettina mlijeko za tijelo na koži, a potom i na odjeći ostavlja intenzivan miris vanilije. Košta 49,90 kuna.

Sve tri kreme brzo se upijaju i koža ne ostaje dugo masna. Ipak, s Bettina losionom treba pripaziti jer se veća količina kreme teško razmazuje i upija. Ako se nanese na netom depiliranu kožu, također peče, dok je taj efekt kod Mixa po cijeni od 44,90 i Ziaja losiona od 34,90 kuna blaži. Obje kreme sadrže karite maslac koji njeguje kožu.

Bettina mlijeko sadrži nezaobilazni glicerol kao i svi testirani losioni i uz to pantenol odnosno provitamin B5, iščitao je Nemet.

Svi losioni za tijelo poizvedeni su industrijski. Kako bi im se produljio vijek trajanja u njih se stavljaju konzervansi. Svi konzervansi su dopušteni i nisu opasni za zdravlje, ako se propisno doziraju.

Da bi se spriječilo kvarenje losiona za tijelo, u njih se stavlja pročišćena voda. Vrlo čest sastojak losiona za tijelo koji djeluje protuupalno je prirodni ekstrakt aloe vere, koja ima široku uporabu u kozmetici. Također, upotrebljava se i za masažu, za suzbijanje bolova, kod opeklina kože.

- Od mirisa su najčešće prisutni voćni mirisi na uljnoj bazi, kao što su naranča, limun, cvjetni mirisi poput ruže. Svi ti mirisi u pravilu nisu snažni i dugotrajni, kao kod parfema, ali doprinose ugodnom mirisu proizvoda - istaknuo je Nemet. Mlijeko se može sastojati i od protuupalnih tvari, primjerice iz kamilice te sredstva za umjetno tamnjenje kože.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti