Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Ovo je 5 najzanimljivijh mjesta u neodoljivom Kopenhagenu

Ovo je 5 najzanimljivijh mjesta u neodoljivom Kopenhagenu
4

Dok uživate u svemu što vam nudi glavni grad Danske nemojte propustiti svratiti u Centar danskog dizajna, u popularni povijesni zabavni park Tivoli ili Slotsholmen...

VIDEO

Tivoli

Povijesni zabavni park Kopenhagena, Tivoli, danska je turistička atrakcija broj jedan gotovo od dana kada je otvoren prije više od 160 godina. Tivoli ima čaroban šarm i atmosferu, a posebnim ugođajem odiše u večernjim satima kada se upale šarena svjetla i fenjeri.

U parku danas postoji 25 sprava za vožnju, razne igre, te dva kazališta i pozornica na otvorenom. Svake subote u 15 minuta do ponoći možete uživati u predstavi vatrometa na nebu, a nedjeljom u besplatnom koncertu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Shutterstock

Ny Carlsberg Glyptothek

Ovaj izvanredan muzej nalazi se u blizini parka Tivoli, a nedavno je detaljno restauriran. Gradnja impozantne građevine koju je dao izgraditi Carl Jacobsen, proizvođač piva Carlsberg, završena je 1906. godine.

Impresivnu kolekciju muzeja čine antikviteti iz Egipta, Grčke i starog Rima, te slike francuskih i danskih slikara iz 18. i 19. stoljeća poput Moneta, Gauguina, Renoira, Degasa i Cézannea.

Zanimljiv je i bar u sredini zgrade koji se nalazi unutar staklom omeđenog tropskog vrta.

Danski centar dizajna

Danski hram dizajna u podrumu ima izuzetnu stalnu postavu koja nudi pregled lokalnog dizajna kroz desetljeća, a u prizemlju možete razgledati izložbe koje se mijenjaju. Trenutno je predstavljena izložba Mindcraft.

VIDEO

Slotsholmen

Slotsholmen je otok odvojen od centra grada uskim kanalom sa tri strane i lukom sa druge strane.

Tamo se nalazi i palača Christiansborg, zgrada danskog parlamenta, a otok nudi još mnogo zanimljivosti među kojima su kazališni muzej, muzej s kraljevskim kočijama i muzej oružja te Kraljevska odaja za prijem u kojoj se kraljica sastaje s državnicima.

VIDEO

Slobodna komuna Christiania

Komuna 'Slobodan grad Kopenhagen' smještena je na istoku grada na mjestu bivše vojarne Christianije. Oko 1000 ljudi komunu naziva svojim domom, a prvi 'alternativci' tamo su se doselili još 1970-ih. Komuna je eksperiment alternativnog načina života i združenog življenja.

Glazba, umjetnost i priroda u centru su interesa tamošnjih stanovnika. Ručno izgrađene kuće i umjetničke galerije nalaze se u predivnoj prirodi, a sve možete razgledati uz pratnju vodiča.

Saznajte više o direktnim linijama za Kopenhagen iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs
Hrvatski običaji

Danas je Veliki petak: Vjernici moraju poštovati post i nemrs

Veliki petak se u tradiciji različitih krajeva obilježava na različite načine, no svima je zajednička činjenica da je ovo jedini dan u godini kad nema svete mise