Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovo je čarobna juha koja topi kile, a svi si ju mogu priuštiti

Ovu niskokaloričnu juhu preporuča se jesti u neograničenim količinima, u bilo koje doba dana, a što je više jedete, više ćete mršavjeti. Do gubitka kila dolazi jer probavi treba puno energije da ju probavi

Pogodna za svakoga, posebno za ljude koji imaju malo slobodnog vremena, ova niskokalorična dijeta bogata je vlaknima, vitaminima i mineralima. Kao takva, ubrzava metabolizam, pomaže sagorijevanju masnoća i čišćenju tijela od otrova. Temelj jelovnika je juha, za čiju pripremu treba izdvojiti vrlo malo novca, a kuha se u većim količinima pa može potrajati i nekoliko dana. 

U pitanju je juha od zelja.

Ovu niskokaloričnu juhu preporučuje se jesti u neograničenim količinima, u bilo koje doba dana. I još k tomu - što je više jedete, više ćete mršavjeti, tvrde znalci. Do gubitka kila dolazi jer probavi treba mnogo više energije nego što juha sadrži. Uz juhu se, ovisno o danu, jede voće, povrće, nemasno meso, mlijeko i riža.

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

Već prvih nekoliko dana dijete može se istopiti 2 do 4 kilograma, od čega je najveći dio voda. Samo pridržavanje daljnjih pravila može dovesti do postupnog gubitka masnoća i kilaže.

Recept za juhu

Sastojci: 6 glavica luka, velika glavica zelja, veliki celer, 2 zelene paprike, 2-4 mrkve, 4-5 rajčica ili 2 limenke pelata, 1,5 l vode, 2 paketića juhe iz vrećice ili kocke za pileću ili goveđu juhu, peršin, sol, papar i začinsko bilje po želji

Meni za sedam dana dijete

1 DAN

Jedite samo juhu i voće. Možete jesti sve voće, osim banana. Piju se nezaslađeni čaj i voda.

Foto: Dreamstime

2 DAN:

Jedite juhu i povrće (svježe, kuhano, konzervirano). Izbjegavajte grah, grašak i kukuruz. Za večeru se nagradite krumpirom pečenim u ljusci, začinjenim s malo maslaca i soli.

3 DAN:

Dopušteno je jesti juhu te sve povrće i voće. Ako ste se pridržavali uputa, trebali biste imati 2-3 kile manje. 

4 DAN:

Jedite juhu, banane i nemasno mlijeko (može i jogurt ili kefir). Pojedite do tri banane. 

5 DAN:

U neograničenim se količinama jedu juha, govedina i povrće. Možete pojesti 300-600 dag kuhane govedine i 6 rajčica.

6 DAN:

Jedite juhu, kuhanu govedinu i povrće. Možete pojesti dva ili tri odreska s povrćem (ne krumpir). 

7. DAN:

Uz juhu je najvažnija integralna riža kuhana u vodi, začinjena prema želji. Jedite sve povrće.

PAZITE IH SE: Ova tri horoskopska znaka nitko ne želi u blizini

Komentari (49)
  • Jedina je carolija Puno se kreci manje ugljikohidrata vise proteina i puuuuno vode. Nikakve juhe

    2. 6. 2019,   19:56
  • Samo su dva pravila za uspješno mršavljenje: 1. kalorijski deficit (unositi manje kalorija nego što se potroši), 2. jelovnik treba biti takav da ga se možemo držati dugoročno kao prehrambenu naviku. Onaj jelovnik od kojeg nam se želudac diže ili ga se iz bilo kojeg drugog razloga nismo u mogućnosti dugoročno držati je promašen u startu.

    2. 6. 2019,   20:01
  • "Meni"? Jel to vi "po Vuku" pišete? Ili je "menu" (engleski) ili je "jelovnik" (hrvatski). "Meni" je nepostojeća riječ-

    2. 6. 2019,   19:56