Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovo je pogreška koju svi rade kad im je vruće pa je još gore

Pokušavajući se na brzinu rashladiti, ljudi svakodnevno rade veliku pogrešku pa, umjesto da njihovom tijelu bude ugodnije, bude mu još gore. Pogledajte o čemu se radi

Velika je pogreška tijekom velikih vrućina piti hladnu vodu ili sokove pune leda jer tada tekućini treba više vremena da se raširi tijelom i hidratizira ga. Zato je najidealnije tijekom ljeta piti vodu sobne temperature jer će tako tijelo najbrže od nje imati koristi. Voda je uvijek bolji izbor od sokova. 

E, DA JE TAKO UVIJEK Jeste li čuli za ljetni penis? I žene i muškarci su oduševljeni

Također, iako je to možda teško zamisliti, dobro je popiti i topli čaj, ali kad je vani zrak suh, ne vlažan. Čaj će potaknuti znojenje, a time i rashlađivanje tijela. Imajte na umu da se znojenjem gubi tekućina iz tijela pa ju svakako treba nadoknaditi.

Foto: Dreamstime

Liječnici kažu kako treba izbjegavati alkohol jer on dodatno isušuje organizam, a bilo bi dobro i smanjiti unos kave. Gdje god bili, uvijek kraj sebe imajte bočicu vode i svako malo popijte po nekoliko gutljaja. Budete li to prakticirali svaki dan tijelo će vam imati dovoljno tekućine i lakše ćete podnositi vrućinu.

TOP SAVJETI Klima u autu: Kako je koristiti da ne dobijete upalu, prehladu

Još neke prednosti tople vode za tijelo:

Dobro ju je popiti ujutro na prazan želudac. To će pomoći lakšem pražnjenju crijeva i čišćenju organizma od toksina. Često se preporučuje to prakticirati ako želite smršavjeti jer potiče rad metabolizma. Također, čišćenjem otrova iz tijela koža će sporije stariti, a cirkulacija u tijelu bit će bolja.

VIDI OVO: Ova neseksi kvaliteta vodi boljem seksualnom životu.

Komentari (58)
  • Tina, ne postoji riječ "najidealnije" sve dok idealno predstavlja savršenstvo.

    5. 8. 2018,   12:40
  • Hladan gemišt pod nekom brajdicom uz more

    5. 8. 2018,   12:41
  • sve što pijem je sa sobne temperature, i par puta dnevno čaj od mente..

    5. 8. 2018,   14:32