Obavijesti

Lifestyle

Komentari 132

Ovo je prava istina o ženskom orgazmu - što sve žena može...

Ovo je prava istina o ženskom orgazmu  - što sve žena može...

Osnivač psihoanalize Sigmund Freud imao je brojne teorije o seksualnosti, kao i o ženskom orgazmu - a njih su pobili moderni znastvenici

VIDEO

Sigmund Freud, koji je među ostalim smatrao da je ženski libido znatno slabiji od muškarčevog, u svom djelu "Tri eseja o seksualnosti" iznio je tezu da postoje dva tipa ženskog orgazma. 

Riječ je o klitorisnom i vaginalnom, a klitoris je kasnije nazvao infantilnim te ga tako podredio vaginalnom.  

Serija istraživanja na temu ženskog orgazma Stuarta Brodya i Rui Miguela Coste analizirala je Freudove tvrdnje, a na to su još dodali da je klitorisni orgazam povezan s nezrelim psihološkim mehanizmima i lošijom kvalitetom odnosa. 

Žene otkrile zbog kojih su sve razloga spavale s muškarcima
Žene otkrile zbog kojih su sve razloga spavale s muškarcima

Implikacije toga su bile vrlo ozbiljne - praktički se smatralo da žene koje ne mogu doživjeti vaginalni orgazam nisu mentalno zrele. No to je pobila studija neuroznanstvenice Nicole Prause. 

Ona je dokazala kako su vaginalni i klitorisni orgazam jedno te isto analizirajući seksualne navike i zadovoljstvo na tisuće žena u dobi od 18 do 53 godine, koje su detaljno odgovarale na njezine upitnike. 

Fotolia

- Klitoris i vagina ne mogu se razdvojiti u somatosenzornom korteksu ili hononuklusu na vanjskoj strani mozga. Ne postoje dokazi da različite vrste orgazma stimuliraju druge dijelove mozga. Nadalje, vaginalni spolni donos uvijek ima efekt na klitoris, koji se pomiče prilikom seksualnog uzbuđenja, pa se klitoris stimulira i prilikom same penetracije - zaključila je Prause.  

9 seksi trikova s kojima će ovo toplo ljeto postati jako vruće
9 seksi trikova s kojima će ovo toplo ljeto postati jako vruće

Činjenice o ženskom orgazmu 

  • Općenito, ženama je potrebno dulje da postignu orgazam od muškaraca. Dok je prosječnom muškarcu potrebno dvije do tri minute penetracije, ženama je potrebno od 10 do 20. 
  • Preko 80 posto žena, za orgazam je potrebno nešto više od samog penisa, odnosno za to im treba i stimulacija klitorisa. 
  • Tijekom seksualnog uzbuđenja, klitoris se zbog dotoka krvi povećava i mijenja svoju poziciju, a genitalni mišići stežu tijekom orgazma. 
  • To se stezanje događa duž vagine, zdjelične kosti, anusa i mokraćne cijevi. Tipično, žene dožive od šest do deset takvih "grčeva" po orgazmu. 
  • Tijekom orgazma dolazi do otpuštanja endorfina i oksitocina. 
  • Nažalost, tek svaka treća žena u prosjeku doživi orgazam tijekom penetracije.

VIDI OVO: 7 najvećih pogrešaka koje radite pri ispričavanju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju