Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Ovo je sedam životnih savjeta koje genijalci daju svojoj djeci

Ovo je sedam životnih savjeta koje genijalci daju svojoj djeci

Nikome život nije lagan. I što sad? Moramo biti uporni i, više od svega, samopouzdani. Moramo vjerovati da smo za nešto talentirani i da ćemo u tome u čemu smo dobri biti i uspješni, govorila je Marie Curie

VIDEO

Ovi briljantni muškarci i žene unaprijedili su znanost, medicinu i naše razumijevanje svemira. Evo koje su oni savjete davali svojoj djeci prije spavanja.

1. Stephen Hawking o najbitnijim stvarima na svijetu

- Prvo, sjeti se gledati gore u zvijezde, a ne dolje u svoja stopala. Drugo, nikad ne odustaj od svog posla. Posao ti daje smisao i svrhu i bez njega je život prazan. I treće, ako ćeš imati sreće i pronađeš pravu ljubav, nemoj ju odbaciti - bio je najdraži savjet koji je Stephen Hawking davao svojoj djeci.

FILE PHOTO: Stephen Hawking attends a news conference at the Hong Kong University of Science and Technology

2. Albert Einstein o najboljem načinu za učenje

- Na klaviru sviraj glazbu koja te usrećuje, iako ti ju nije dao učitelj. Na taj način ćeš najviše naučiti, radeći nešto s takvim entuzijazmom da ni ne osjećaš kako vrijeme prolazi - napisao je Albert Einstein u pismu svojem sinu Hansu.

3. Marie Curie o moći samopouzdanja

- Nikome život nije lagan. I što sad? Moramo biti uporni i, više od svega, samopouzdani. Moramo vjerovati da smo za nešto talentirani i da ćemo u tome u čemu smo dobri biti i uspješni - citira Marieina kći Eve u knjizi 'Madame Curie: A Biography'.

Marie (1867-1934) and Pierre (1859-1906) Curie. With their elder daughter Irene in 1904,

4. Bill Nye o najbitnijoj stvari koju moramo zapamtiti vezano za druge ljude

- Svi ljudi koje ćeš ikada upoznati znaju nešto što ti ne znaš. Automehaničari danas znaju kodirati kako bi popravili elektroniku u autu. Kuhari razumiju svojstvo bakra da kontrolira proteine. Građevinari izvrsno znaju snagu različitih materijala. Poštuj njihovo znanje. Uči od njih. To će izvući najbolje iz njih i tebe - rekao je u govoru održanom na Sveučilištu Rutgers.

5. Neil deGrasse Tyson o savladavanju prepreka

- Imam kolege s disleksijom. To je prepreka, ali što natjecatelji na Olimpijskim igrama rade kad naiđu na prepreku? Preskoče je - napisao je Neil u pismu osmogodišnjoj djevojčici koja mu je pisala jer je bila zabrinuta da neće postati znanstvenica zbog disleksije.

Poslala pokojnoj majci čestitku za Majčin dan i dobila odgovor
Poslala pokojnoj majci čestitku za Majčin dan i dobila odgovor

6. Edward Osborne Wilson o potrazi za znanjem

- Drži oči otvorene i okreći se oko sebe. Potraga za znanjem je u našim genima. Tamo su ju stavili naši davni preci koji su se razišli diljem svijeta, i ta želja za znanjem nikad neće biti potisnuta - rekao je na TED talku.

7. Ben Franklin o ponašanju prema svojim bližnjima

- Što se više i bolje brineš za svoju majku, to ćeš biti veći čovjek u mojim očima - rekao je svojoj kćeri.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru