Obavijesti

Lifestyle

Komentari 70

Ovo su najsigurnija sjedala u autu, vlaku, autobusu, avionu...

Ovo su najsigurnija sjedala u autu, vlaku, autobusu, avionu...
1

Ovdje su savjeti koja mjesta su najbolji izbor u automobilu, minibusu, trolejbusu, gradskom autobusu, vlaku, brodu i avionu. To vam može spasiti život u slučaju nesreće

VIDEO

Jeste li ikada razmišljali koje sjedalo je najbolje izabrati u nekom vozilu, u kojima ćete u slučaju nesreće imate najviše šanse za preživljavanje?

Ovdje su savjeti koja mjesta su najbolji izbor u automobilu, minibusu, trolejbusu, gradskom autobusu, vlaku, brodu i avionu, piše Bright Side. Zelena sjedala na ilustracijama su najsigurnija, a crvena najnesigurnija.

Automobil

  • Sigurna sjedala: stražnje sjedalo iza vozača ili ono u sredini jer se taj dio automobila najmanje deformira tijekom frontalnog sudara.
  • Najopasnija sjedala: Ono pokraj vozača jer se u slučaju nesreće vozač refleksno miče na tu stranu.

Minibus

  • Sigurna sjedala: Ona smještena nasuprot smjera vožnje jer je manja šansa da udarite glavom u naslonjač u slujčaju naglog kočenja.
  • Najopasnija sjedala: To su ona pokraj prozora i vrata jer vas razbijeno staklo može ozlijediti. Kao i u automobilu, bolje je izbjegavati mjesto pored vozača.

Trolejbus

  • Sigurna sjedala: Najbolje je odabrati sjedala u prvom redu do prolaza i ona u sredini vozila na kojima se vozite suprotno do smjera vožnje.
  • Najopasnija sjedala: Kao i u minibusu, to su sjedala pokraj prozora i vrata.

Gradski autobus

  • Sigurna sjedala: To su sjedala s desne strane, ali koja se nalaze u sredini autobusa, i to ona smještena u smjeru vožnje. Ta mjesta su najudaljenija od ostalog prometa.
  • Najopasnija sjedala: Ona u prva dva reda i u zadnjem redu, kao i mjesta koja se nalaze pored prozora i vrata s lijeve strane.

Vlak

  • Sigurna sjedala: Najsigurnija su ona koja su najbliža sredini kompozicije.
  • Najopasnija sjedala: Ona u prvom i zadnjem vagonu, kao i sjedala u smjeru vožnje jer je veća šansa da izletite iz njih pri naglom kočenju.

Brod

  • Sigurna sjedala: Na palubi ili u kabini bližoj površini broda jer taj gornji dio zadnji potone.
  • Najopasnija sjedala: Ona koja su smještena u nižim kabinama jer je iz njih puno teže izaći dođe li do nesreće i brod počne tonuti.

Avion

  • Sigurna sjedala: Iako se stručnjaci ne mogu složiti koji dio aviona je najsigurniji, ipak je bolje izabrati sjedala u stražnjem dijelu.
  • Najopasnija sjedala: Ona u prvih nekoliko redova.

Pogledajte u videu koja su to mjesta:

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka
ASTRO SAVJETI

Dnevni horoskop za petak 19. travnja: Lava čekaju nevolje s partnerom, netko osvaja Raka

Pročitajte dnevni horoskop za petak 19. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje