Obavijesti

Lifestyle

Komentari 39

Ovo su znakovi da je vaš porod počeo: Bol u leđima, trudovi...

Ovo su znakovi da je vaš porod počeo: Bol u leđima, trudovi...
1

Pojava sukrvice i sluzi, češći odlazak na WC te pravilni razmaci između dotad nepravilnih kontrakcija znak su da polako možete krenuti prema rodilištu

VIDEO

Mnoge trudnice nisu sigurne hoće li prepoznati prave trudove i na vrijeme krenuti u bolnicu, pogotovo ako im je prva trudnoća. No postoje neki rani znakovi koji pokazuju da je vrijeme da uzmete torbu u ruke i krenete put rodilišta.

Bol u leđima je najčešći simptom pri porođaju. Većina žena kaže da je njihov porođaj počeo s bolom u leđima. No morate razlikovati ovu bol od uobičajenih koji se javljaju u trudnoći.

Druga sigurna stvar su kontrakcije ili trudovi. Kada se pripremaju za porod, zidovi maternice se stvrdnu. Ove kontrakcije su bezbolne, pa ih većina žena i ne primijeti. Pojava malo krvi i sluzi znak je da se javite liječniku jer se ušće maternice otvara i priprema za svoju ulogu. Učestalo mokrenje simptom je koji se javlja tijekom trećeg tromjesečja trudnoće. No kada je vrijeme za porođaj, osjećat ćete potrebu da idete u WC, čak i ako ste maloprije ispraznili mjehur - jer se beba pomiče prema dolje i namješta u zdjelici. I češća stolica znak je da se tijelo čisti i priprema za porođaj.


Broj bebinih pokreta također je siguran znak da se bliži trenutak kada ćete se upoznati. Neposredno prije porođaja, kada počnu trudovi, pokreti će se usporiti. Pucanje vodenjaka alarm je da krenete prema bolnici. U trenutku pucanja vodenjaka i kontrakcije bi već trebale biti jake. Ako i nisu, te ako još nije termin, svejedno pođite liječniku.

Pravi trudovi su redoviti i bolni
lažni trudovi Tijelo se tako priprema za porođaj i mogu se pojavljivati kroz cijelu trudnoću. Neujednačeni su i nisu bolni. Kada kontrakcije postanu redovite i bolnije te traju dulje od 30 sekundi, porođaj je počeo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vodenjak može prsnuti visoko ili nisko
Beba se razvija i raste u vrećici ispunjenoj amniotičkom tekućinom. Ako prsne donji dio vodenjaka, iscuri puno plodne vode i to se lako primijeti. No ako prsne visoko, voda će curiti pomalo.

Prva faza trudova može trajati satima ili danima
Ako su trudovi blagog do umjerenog intenziteta i u razmaku od pet do 20 minuta, to je vjerojatno rana faza trudova koja može potrajati od nekoliko sati do nekoliko dana. Pratite situaciju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...
KRAJ KORIZME

Običaji za Veliki četvrtak: Ne obavljaju se teški poslovi u polju, zvona prestaju zvoniti...

Veliki četvrtak, Veliki petak i Velika subota čine vazmeno trodnevlje koje započinje u četvrtak, na posljednji dan korizme. To je sjećanje na posljednju Isusovu večeru, na njegovu patnju...
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...