Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Ovoj hrani glavni kuhari nikada ne bi primirisali u restoranima

Ovoj hrani glavni kuhari nikada ne bi primirisali u restoranima
1

Čudno meso nepoznatog porijekla nije samo u školskim kuhinjama, može se skrivati ​​i ispod tog finog umaka u restoranima s pet zvjezdica. Evo što kuhari savjetuju da ne jedete u restoranima

VIDEO

I nije tako posebno...

Jeste li ikad primijetili kako konobari u restoranima često predlažu da uzmete posebnu ponudu dana? No, njihovi razlozi mogu biti više ekonomski nego kulinarski.

- Kad idem jesti u druge restorane, nikad ne naručujem posebne ponude - tvrdi glavni kuhar Alberto Morreale iz San Diega i dodaje da neki restorani sastavljaju specijalitete za ponudu dana na temelju namirnica kojima će isteći rok trajanja ili ih se što brže pokušavaju riješiti. Umjesto toga, bolje je pitati konobara poslužitelja da vam preporuči nešto napravljeno od lokalnih sastojaka ili ono što je stiglo svježe toga dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

krumpir 01:09

Recite ne piletini

Ako ste tip koji piletinu prelijeva tekućinom tijekom pečenja svakih 15 minuta, onda vjerovatno nećete uživati ​​u tom jelu u restoranima. Piletina u restoranima često zna biti pretjerano kuhana ili pečena. Također, prema web stranici Food Network, kuhari često znaju izbjegavaju naručivati ​​piletinu u restoranima iz više razloga, od kojih su i previsoke cijene i nedostatak originalnosti.

Zaobiđite školjke

Mussels, scallops, clams in broth

Budući da većina ribarnica ne isporučuje vikendom, rasprava između kuhara koji vole svježe namirnice o tome da se školjke ne bi trebale jesti ponedjeljkom i dalje traje. Mnogi ih izbjegavaju poput kuge, dok drugi svejedno naručuju ribu, ako je restoran na obalnom mjestu ili je poznat po plodovima mora. Međutim, kad su u pitanju kamenice ili druge školjke, najbolje je da ih zaobiđete jer ako se ne skladište kako treba, sirove kamenice mogu biti opasne.

Volite svježu hranu? Izbjegavajte lance restorana

Lanci restorana ili oni s ogromnim izborima na meniju mogu itekako izbjeći serviranje svježih sastojaka. Ako želite svježe, domaće sastojke, njih bi vjerojatno trebali izbjegavati. Glavni kuhari se obično drže podalje od takvih restorana, jer je sve obično zamrznuto jednom ili čak više puta. Također je uvijek dobro gledati na veličinu izbora. Ako je izbor dugačak na više od dvije stranice, vjerojatno moraju imati veliki popis hrane. Što znači da je manje vjerojatno da ćete dobiti svježi obrok.

Savjeti nutricionista: Evo kako spriječiti blagdansko prejedanje
Savjeti nutricionista: Evo kako spriječiti blagdansko prejedanje

'Svježi' kruh na stolu

Fotolia

Topli i tostirani, poslužen s maslacem ili maslinovim uljem, kruh u košarici koja krasi vaš stol u restoranu može biti svjež iz pećnice ili samo ponovno zagrijan, nakon što dođe na vaš stol. Nikad ne možete sa sigurnošću znati koliko je taj kruh svjež. Mnogi kuhari savjetuju da pripazite prije nego što ih zagrizete. Ne samo da je ukusni kruh pun ugljikohidrata i kalorija, već može biti i pun klica iz večere koja je bila prije vas.

Povrće...

- Kad odem u restoran, obično se držim podalje od salata - tvrdi Kayson Chong, izvršni kuhar The Venuea i dodaje da bi radije isprobao nešto posebno što je kuhar pripremio sa sezonskim namirnicama i zanimljivim kombinacijama. On tvrdi da je bolje okusiti nove i uzbudljive stvari nego nešto što lako možete pronaći u bilo kojem restoranu. Salate nikada nisu istinski prikazi onoga što bi nadahnuti kuhar zaista trebao predstaviti gostu. Također, kuhari nikada neće naručiti tikvice i bundeve. Ovo povrće se nikada se ne servira slatko, a što je većinom slučaj u restoranima.

Bakterije u posudici s grickalicama?

Čak i ako gladujete dok čekate da vaše jelo bude spremno, izbjegavajte grickalice poslužene netom prije večere. Te zdjele se rijetko peru, tako da možete biti sigurni da je mnogo prstiju, osim vašeg, već uronilo u zdjelu s orasima ili perecima. Zato se držite podalje od njih da se ne bi tijekom večere zarazili gripom ili nekim drugim virusom, piše Reader's Digest.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija kolinda 12:39
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'