Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Ožiljak od kozica pretvorio se u rak kože - tri desetljeća kasnije

Otprilike u to vrijeme sam slučajno ogrebala ožiljak i formirala se krasta, otpala je pa se pojavila otvorena rana, a potom se opet formirala nova krasta. Tada sam dobila infekciju, ispričala je

VIDEO

Louise Thorell (32) iz Ashingtona u Velikoj Britaniji imala je ožiljak na licu od vodenih kozica koje je preboljela s pet godina. Estetski joj se nikada nije sviđao, ali nije obraćala puno pažnje na njega. Smatrala ga je bezazlenim.

Međutim, ožiljak od kozica pretvorio se u rak kože, gotovo 30 godina nakon zaraze virusom. To ju je jako šokiralo. Sve je počelo 2018. godine kada se izgled ožiljka počeo mijenjati. Uslijedio je niz infekcija i posjet liječniku koji ju je poslao da obavi nekoliko testova. 

Scar? What scar?

Objavljuje Louise ThorellČetvrtak, 28. studenoga 2019.

Nakon što su joj dijagnosticirali rak na licu, bila je na tri operacije kojima su joj uklanjali tumorske stanice. Sada na licu ima veliki ožiljak koji pokušava sakriti gustim puderom za lice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Došao u bolnicu s glavoboljom, otkrili mu zarazu oka sifilisom
Došao u bolnicu s glavoboljom, otkrili mu zarazu oka sifilisom

Prisjetila se kako je sve počelo

- Otprilike u to vrijeme sam slučajno ogrebala ožiljak i formirala se krasta, otpala je pa se pojavila otvorena rana, a potom se opet formirala nova krasta. S time sam se bavila nekoliko mjeseci dok nisam dobila infekciju. Podočnjaci su mi nabrekli, a mjesto na kojem je rana postajalo je sve veće kada bi se rana otvorila i opet bi zacjeljivala. Imala sam dvije infekcije, nosa i na području iznad usne - ispričala je.

- Nakon prve infekcije primijetila sam promjene u izgledu. Imao je sićušne male krvne žile - dodala je.

Uhvatila ju je panika jer je u njezinoj obitelji postojala povijest raka kože. Njezina baka je 2014. godine preminula od raka pluća, a imala je melanom na desnoj strani lica.

Louise je otišla na testiranje u  Kliniku za melanom u Cramlington Northumberlandu, a dijagnoza je glasila - karcinom bazalnih stanica (BCC), uobičajeni tip raka kože koji, ako se ne liječi, može biti fatalan.

What does Basal Cell Carcinoma look like? Here is what mine looks like. What are the symptoms of Basal Cell...

Objavljuje Louise ThorellPonedjeljak, 28. listopada 2019.

Najčešći uzrok ovog oblika raka je izloženost ultraljubičastoj svjetlosti, koja se obično vidi u solarijima. Louise kaže kako nikada nije bila u solariju te da je redovito koristila zaštitne kreme za lice ako je bila na suncu.

Na zadnjoj operaciji bila je u studenom 2019., a nakon toga na korektivnom zahvatu ne bi li ožiljak bio manje vidljiv. Kaže da je zapravo sretna jer je sve moglo završiti kobno.

- Osjećam se sretno i blagoslovljeno što nije bilo nešto lošije. Lice mi se zauvijek promijenilo, ali više nemam rak kože - zaključila je, a prenosi Mirror.

First stage done

Objavljuje Louise ThorellSrijeda, 13. studenoga 2019.
Velika srca Gruzinovih: Želimo pomoći, oni nemaju nikog svog
Velika srca Gruzinovih: Želimo pomoći, oni nemaju nikog svog

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

22:41
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju