Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pametna dekoracija doma ne zahtijeva velike troškove

Pametna dekoracija doma ne zahtijeva velike troškove
7

Originalna dekoracija ne mora biti skupocjena, nakit na zidovima, ukrasi iz prirode, predmeti istih boja i uramljena zrcala ukrasiti će vaš dom i učiniti ga osebujnim

VIDEO

Iluzija viših stropova pa tako i većeg prostora stvoriti će strateški postavljene karniše za zavjese. Treba ih postaviti bliže prozorskom oknu, nego stropu. Zavjesa u intenzivnoj boji poput zelene, plave i narančaste, koja ne doseže do stropa također će stvoriti privid višeg prostora. Uz prirodne boje, bijele detalje, mirisne svijeće, zrcala, vaze i biljke svaka prostorija izgledat će profinjenije i odisati udobnošću.

Naslažite jastuke

Ništa nije udobnije od gomile jastuka raspoređenih po udobnom kauču. Odaberite jastuke raznih boja i uzoraka za savršeni topli i domaćinski ugođaj za dnevni boravak.

Carstvo zrcala

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Preskočite bušenje zidova i vješanja slika po njima, već prostor dekorirajte različitim oblicima i veličinama zrcala. Nepravilni oblici i uokvirena zrcala imat će estetsku funkciju, a istovremeno i povećati prostor.

Odmaknite namještaj

Namještaj postavljen uz zid djeluje strogo i tradicionalno. Pokušajte ga odmaknuti od zidova te posložiti u grupama, pa će sobe izgledati prostranije.

Voćni ukrasi

Nedostatak ukrasa u prostorijama lako ćete riješiti dekoracijom uz pomoć voća. Odaberite ono trajnije, koje neće izgubiti boju tako brzo, poput naranči, limuna, limete i jabuka. Postavite ih u staklene zdjele ili staklenke blizu izvora svjetlosti, poput prozora. Tako će boje voća u potpunosti doći do izražaja i osvježiti izgled prostorije.

Teorija boja

Jednoličnost u domu razbiti će povezani uzorak predmeta u istoj boji. Odlučite se za najdražu boju te nabavite nekoliko predmeta koje ćete postaviti jedne uz drugo. Upotrijebite vaze, ukrasne tanjure, knjige, keramičke figurice ili slike.

Sve na hrpi

Za sentimentalne ljude, koji ne vole bacati stare posjetnice, kino ulaznice ili slične podsjetnike u smeće, odlično je riješenje skupljanje na jednu hrpu. U ukrasnom tanjuru ili drvenoj zdjelici vaše će uspomene biti na broju, a neće stvarati nered u prostoriji.

Stolić od knjiga

Ako nemate mjesta gdje bi mogli odložiti knjige, a niste u mogućnosti kupiti policu, uredno posložite knjige jedne na drugu tako da oblikuju stolić. Na vrh stavite ukrasni poslužavnik. Takav stolić funkcionirati će uz kauč u dnevnom boravku.

Ukrasi iz prirode

Prirodne ljepote poput zanimljivih grana, kamenja upečatljivih oblika i boja mogu uljepšati svaku prostoriju.

Praktično i lijepo

Problem tvrdih i neudobnih stolica  riješiti će nekoliko jastućića. Navlake za njih možete izraditi sami, ili pronaći krojačicu koja će to učiniti za vas. Trebati će vam samo malo materijala kojeg možete odabrati po drugim bojama u toj prostoriji.

Premali stol

Ukoliko je vaš stol premalen, na njega postavite nadstolnjak u živim bojama koji će prekriti samo središnji dio stola. Tako će se njegov ostatak doimati većim.

Kreativan kolaž

Pano daske u trgovinama su iznimno povoljne te lijepo izgledaju. Na njih možete staviti razglednice, dječje crteže i lijepe fotografije. Tako ćete i prostoriji dati "osobnost".

Zidni ukrasi

Na zid objesite prazne drvene okvire, a unutar njih postavite nekoliko čavala. Na njih postavite svoj nakit poput koraljne ogrlice ili visećih naušnica. S obzirom da je nakit lagan, ne morate čavle jako zabijati u zid. Ovo će biti originalan i praktičan ukras na vašim zidovima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara