Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pamučne vrećice su najgora moguća zamjena za plastične

Komentari (20)
 • Ja sam poprilično ekološki osvješten, ne mjenjam auto već 20 godina, perilice su mi isto 10+. Odjeću kupujem po par komada majica košulja i nosim dok su nosive, dok ne promjenu boju, tako ih nosim dok su nove, nakon tog ih koristim za radove u vrtu dok se ne raspadnu, a nakon toga služe kao krpa za brisanje motora i nakraju ih spalim.

  7. 11. 2019,   11:40
 • U principu kapitalizam je stvorio da moramo stalno kupovati novo, kako bi ekonomija rasla. Kučanski aparati više ne traju 30-40 godina, sve je nekvaliteno, a sa time moramo stalno zamjenjivati dotrajale proizvode i naravno da stvaramo puno smeća. Isti primjer su vegani koji neće nositi kožnu obuću pa kupuju obuću koja se raspadne za 2 mj., Ja moje kožne čizme nosim po 10 godina. U 10 godina ja ču baciti 1 par, a oni 120 pari. Tko je onda ekološki osvješten.

  7. 11. 2019,   12:16
 • ovo mi je u rangu sa onim izjavama kako su kravlji prdaci razlog zagađenju okoliša

  7. 11. 2019,   11:39
 • Ispada da su cekeri, oni stari najisplativiji. Ne moraš posjeć drvo, dovoljne su šibe, manje granje koje se i ovak reže. Mada koliko plastike ima, do sad, da se reciklira i da se nove vrećice naprave, kaj to nebi bilo održivo ili se i u tom procesu preveć šteti okolišu? Osobno imam one velike plastične torbe, kao Ikeine npr. i meni je to odlično. Uvijek je nekakva samnom, lakše mi to nosit nego kupit vrećicu pa mi izreže prste. Al baš bum si otišla po pravi ceker, to mi je nekak posebni gušt. :)

  7. 11. 2019,   12:21
 • I ovi danci sole pamet svima... Nemoj plastičnu vrećicu-zagađuje, nemoj papirnatu-posjeći ćemo previše šuma, nemoj pamučnu-troši više energije... Pa hebate šta da čovjek ponese u trgovinu? Što god izmislili, neće biti održivo. Rješenje svih naših ekoloških problema jest povratak čovjeka u špilje, na motike i vile. Al to nitko od nas ne želi, zar ne?

  7. 11. 2019,   12:08
 • plastične vrećice ionako nastaju od komponenti polymera koji nastaju prilikom prerade fosilnih goriva, nemojte se voziti na gorivo, jer šteta je baciti polymere nastale pri preradi

  7. 11. 2019,   11:34
 • Samo plastika ❤❤ , nista drugo ne priznajem nit koristim.

  7. 11. 2019,   12:09
 • Svi samo trkeljaju, a narod i planeta nastrada. Isto kao i za žarulje; te traje dugo, te štedi... Na kraju su skupe, jedna kutija za cipele nije mi bila dosta za pokvarene, moram upaliti auto i u reciklažno dvorište ih odpeljati. Što oni dalje s njima rade (pošto je u nekima živa) i kako se to reciklira, tko će to znati. Sad ni platnene vrećice ne valjaju pa im valjda treba nabiti veći porez jer njihova proizvodnja zagađuje okoliš. Ispada da se od platna isključivo te vrećice proizvode i ništa drugo. Isto tako, osim vrećica, sve ostalo od plastike kao da se virtualno proizvodi pa o tome svi šute.

  7. 11. 2019,   12:41