Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Par grančica, spužva, cimet... Složite sami najljepši mini bor

Par grančica, spužva, cimet... Složite sami najljepši mini bor

Prikupite nekoliko vrsta borovih grana i ‘pikajte’ ih u mokru spužvu - ona će osigurati vlagu i dulji život aranžmana. Kao završne detalje dodajte sušenu naranču, cimet, češere ili bobice...

VIDEO

Marko Pollak (34) cvijećem se bavi od malih nogu, a fotografije njegovih aranžmana već dugi niz godina osvajaju Instagram, ali i srca slavnih Hrvatica.


Marko je u božićnom duhu uredio dom Lane Klingor, a zaslužan je i za bajkovite dekoracije na vjenčanjima i Adventu u Zagrebu. U nekoliko jednostavnih koraka pokazao je kako u udobnosti vlastitog doma složiti mini bor od grana i ukrasa, a upravo jedan takav krasi i kućicu Maje Šuput na ovogodišnjem Fuliranju.


- Sve što vam treba za jednostavan mini bor su spužva, borove grane i ukrasi po želji. Ja sam koristio tri vrste bora - pinus, silber i čempres - kaže Pollak, koji je ljubav prema cvijeću i prirodi naslijedio od tate i tete.


- Za početak stavite spužvu u manju posudu ili vazu, koja će služiti kao postolje. Spužvu smočite da bi grane dobivale vlagu i bor što dulje izgledao prirodno i zdravo. Silber i slični borovi se u pravilu ne truse, ali se s vremenom suše, pa svakim pomicanjem i hvatanjem aranžmana dolazi do padanja iglica i sušenja, a mokra spužva će to spriječiti - pojašnjava cvjećar.


Zatim odaberite prvu vrstu bora i pažljivo “pikajte” dužinom cijele spužve. Rupe na spužvi popunite drugom vrstom bora, a na kraju dodajte treću vrstu - najbolje čempres.


- Zapravo je najjednostavnije otići na tržnicu i kupiti sve što treba. Tamo je izbor najveći, a cijene su najpovoljnije. Druga, još jednostavnija opcija, je prošetati šumom i tamo prikupiti sve što se čini korisno za slaganje bora - savjetuje Pollak.
On je za bor koristio isključivo prirodne materijale, a isto je bilo i sa završnim detaljima. Za najljepše ukrase samo prošećite do kuhinje.


- Priroda uvijek izgleda najbolje. Poslužite se sušenim narančama, cimetom, češerima i raznim bobicama. Meni osobno super izgleda i božićna zvijezda kad se natrga na manje komade i nabode na bor, ali problem je što se vrlo brzo suši. Mogu se staviti i različite vrste bobica, ja sam ovdje koristio Ilex bobice. Kad je riječ o kuglicama, moj izbor su uvijek jednostavne i prozirne jer su decentne, a opet nisu prenapadne i kičaste - kaže Marko.


Poznati cvjećar većinu svojih aranžmana i dekoracija ostavlja u potpuno prirodnom izdanju, bez umjetnih dodataka jer smatra da je prirodno izdanje zapravo najljepše.

Prekrasne aranžmane Marka Pollaka možete pogledati na Instagram i Facebook stranici Pollak cvijeća.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično
Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja