Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Partner ne može bez mobitela? Uz dogovor postavite granice

Partner ne može bez mobitela? Uz dogovor postavite granice

Iznenadni poziv u nezgodno vrijeme i nagon da ne smijemo pustiti da mobitel samo zvoni, mogu dovesti u pitanje i vašu vezu. Zbog toga, postavite jasna pravila

VIDEO

Moderna je tehnologija, ponajprije 'pametni' telefoni, kao malo koja druga pojava u povijesti podijelila ljude. Jedni su oduševljeni njihovim mogućnostima i objeručke su prihvatili sve njihove mogućnosti, a drugi sumnjičavo iz prikrajka promatraju one udubljene u spravice i odmahuju glavom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:28

No sviđalo se to nama ili ne, tehnologija nam je zakoračila u život i što joj se više odupiremo, zapravo samo zaostajemo u napretku, ali i gubimo korak u komunikaciji s drugima. Nemojte dopustiti da vas mobitelji rastave nego ih iskoristite za povezivanje jer su za to i stvoreni. Ako je vaš partner velik ljubitelj mobitela i općenito modernih spravica, a osjećate da previše vremena provodi pred njihovim ekranima, dogovorite s njim nekoliko jednostavnih pravila o korištenju tehnoloških čuda kod kuće koja ne bi trebala posebno sputati nikoga.

Ako lijepo objasnite svoje želje, vjerojatno će se i on ili ona složiti da svaki par treba neko vrijeme samo za sebe, bez skretanja pogleda. No iznenadni poziv u nezgodno vrijeme i nagon da ne smijemo pustiti da mobitel samo zvoni, mogu dovesti u pitanje i vašu vezu, ako se ne budete pridržavali pravila koja mogu biti i prešutan test vaše sposobnosti za roditeljstvo partneru koji ih traži.

Tinejdžeri ovisni o mobitelima spavaju 3 sata - otvorili kamp
Tinejdžeri ovisni o mobitelima spavaju 3 sata - otvorili kamp

Neka to budu jednostavna i kratka pravila. Ona neka se tiču vama najvažnijih dnevnih rituala: ručka ili večere, razgovora o minulom danu i trenutaka opuštanja. Prvo pravilo neka bude da nema javljanja na mobitel niti pisanja poruka tijekom pripremanja jela i uživanja u njemu. Također je važno ne prekidati međusobne razgovore, pa se drugo pravilo tiče toga da na pozive odgovorite tek nakon što završite razgovor.

Jer ima li išta neugodnije nego kad jedva čekate podijeliti neki događaj s partnerom, a dok vi govorite njegov je pogled uprt u mobitel ili tablet. Možete dogovoriti i neko vrijeme, na primjer, nekoliko sati po dolasku s posla, bez mobitela, jer može biti frustrirajuće ako uvijek jedan partner kuha, a drugi piše poruke ili razgovara na mobitel. Ili da vam zvonjava prekine dragocjene trenutke slatkog poslijepodnevnog odmora.

5 načina na koji štetite svojoj djeci ako ste ovisni o mobitelu
5 načina na koji štetite svojoj djeci ako ste ovisni o mobitelu

S druge strane zašto, kad je već tu, ne iskoristiti tehnologiju u svoju korist. Možda neće biti zgodno voditi duge razgovore s partnerom s posla, ali razmjenjivanje kratkih SMSova neće vam oduzeti previše vremena. I bez obzira na to je li to slatka mala poruka poput: 'Mislim na tebe' i 'Jedva čekam večer da se vidimo' ili usklađivanje dnevnih obveza poput: 'Ne zaboravi otići na roditeljski' i 'Sjeti se pozvati majstora za perilicu' neka takva poruka obvezno završi s: 'Voli te...', 'Pusa' ili nekom riječi koja samo vama ima posebno značenje. Takve male 'nepotrebne' stvari mnogo su važnije nego se čini, znak su pažnje i uvijek izmame osmijeh i onaj osjećaj topline. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:59
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje