Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Peršin vraća svjež dah nakon češnjaka, a limun poslije ribe

Peršin vraća svjež dah nakon češnjaka, a limun poslije ribe
1

Jogurt smanjuje razinu sulfodika, jednog od uzročnika lošeg zadaha, žvakanje peršina ili mente vraća svjež dah, a kriška limuna u trenu ublažava neugodan zadah

VIDEO

Loš zadah najčešće uzrokuju bakterije u ustima ili u probavnom traktu, a uspješno ga, osim redovitog pranja zubi, uklanjaju i prirodni lijekovi i namirnice. 

  • U posudu stavite dvije žličice cikorije i dodajte čašu kipuće vode. Ostavite da se sastojci pomiješaju i lagano rashlade oko 20 minuta, a potom isperite grlo pet do šest puta na dan. 
  • U pola litra kipuće vode stavite žličicu lišća paprene metvice i pustite da odstoji sat vremena. Mješavinom isperite grlo četiri do šest puta na dan. 
  • U čašu kipuće vode stavite žličicu sjemenki kima i ostavite da se rashladi. Otopinom isperite grlo od četiri do šest puta na dan.
  • U posudu stavite žličicu čička i dodajte čašu vode te zagrijte na dvije do tri minute. Ostavite da se rashladi sat vremena i ispirite mješavinom grlo sedam puta na dan. 

Cimet u borbi protiv lošeg zadaha

Jedan od najpoznatijih začina, cimet uspješno rješava problem lošeg zadaha, a dovoljno je da u čašu vode stavite žličicu ovog začina i pomiješate sa žličicom meda. Nakon toga mješavinom ispirite grlo i po nekoliko puta na dan. Isti učinak imaju i štapići cimeta koje možete žvakati, naročito nakon kave. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Limun - instant rješenje

Brzinsko rješenje za neugodan zadah jest limun, a dovoljno je da grickate krišku limuna ili njegovu koricu. Limunska kiselina će u trenu neutralizirati neugodne bakterije, osobito nakon ribe. 

Zeleni borci protiv neugodnog mirisa

Peršin sadrži klorofil koji ubija bakterije odgovorne za loš zadah. Osobito je učinkovit nakon što ste jeli češnjak, luk ili ribu, a dovoljno je samo žvakati ga. Jednako dobro kao i peršin, djeluju i menta, eukaliptus, bosiljak i ružmarin. Bilo da žvačete njihovo lišće ili napravite čaj i njime ispirete grlo, rješenje će biti isto. 

Jogurt na dan za svjež dah

Jedan nezaslađeni jogurt na dan smanjuje razinu sulfidvodika u ustima, jednog od uzroka neugodnih mirisa. Osim što uklanja loš zadah, jogurt ga može i spriječiti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...
Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje