Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pet ledenih kava za peticu: Sa sladoledom, viskijem, kokosom

Ljeti se kava pije s puno leda - ili sladoleda. Aromatizirajte ju čokoladom, obogatite šlagom posutim lješnjacima ili karamelom i uživajte u neodoljivom ljetnom osvježenju

Za sve one koji se žele razbuditi sa stilom, fotografkinja iz Pixsella Sandra Šimunović je s kćeri Larom samo za čitatelje 24sata pripremila božanstvene kave za ljetne dane, s puno leda, ili - sladoleda.

Kao bazu možete koristiti ohlađeni espresso ili bilo koju drugu kavu po izboru. Možete odabrati i svježe mljevenu kavu jer njena pjena nastaje prirodno, samim kuhanjem, a gusta je pjena kruna dobre kave i daje joj finu mekoću.

Čoko kava

Dobro izmiksajte u blenderu (da se stvori pjena) kavu, 16 žlica dobro ohlađenog mlijeka, žlicu i pol čokoladnog namaza s lješnjacima i 2 žličice šećera (po izboru). U čašu stavite zdrobljeni led, no ne pretjerujte da ne razvodni napitak. Ulijte kavu i ukrasite šlagom.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
Sladoledni ice coffee

U čašu stavite dvije kuglice sladoleda od vanilije. Pomiješajte ohlađenu kavu s hladnim mlijekom, zasladite po želji i prelijte preko sladoleda. Ukrasite šlagom i ribanom čokoladom.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Banana kava

Izmiksajte u blenderu bananu (unaprijed narezanu i zamrznutu), kavu, 120 ml mlijeka i 20 g lješnjaka. Dodajte mlijeka po želji, ovisno o gustoći koju želite postići. Ukrasite šlagom i čokoladom, savjetuje Lara Šimunović.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Miks s viskijem

Stavite led u čašu i prelijte ga kavom i viskijem. Dodajte pomiješano mlijeko i vrhnje za kavu. Možete koristiti samo mlijeko ili samo vrhnje ili pomiješane. Količine sastojaka kombinirajte po želji.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Kokos kava

Na pari otopite 30 ml tekuće čokolade. Miksajte u blenderu s kavom, 25 g komadića čokolade, 15 g kokosa, 120 ml mlijeka i sa smrvljenim ledom,   dok ne postane potpuno glatko. Izlijte u čašu i ukrasite sa šlagom, čokoladom i komadima keksa.

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Komentari (20)