Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Pet najčešćih beauty grešaka koji kvare izgled kao i zdravlje

Pet najčešćih beauty grešaka koji kvare izgled kao i zdravlje
1

Stari ruž ili četkica za šminku kao i prečesto čišćenje lica kvare izgled puti, prištiće ne istiskujte već na njih stavite led, a kremu sa zaštitnim faktorom stavite i zimi

VIDEO

Lice je prepuno pora koje šminka vrlo lako začepi. Iz pora izlazi prirodni “ovlaživač”, no ako zaspite s puderom na licu, koža postaje suha. Stoga želite li izbjeći buđenje uz prištiće, nemojte zaspati sa šminkom i onda kad vam se čini da jednostavno nemate energije za skidanje šminke. Najvažnije je da vam taj “grijeh” ne postane navika, baš kao i balzam za usne, upozoravaju dermatolozi. 

Zbog prečestog mazanja usnica one gube prirodnu sposobnost zaštite pa će im trebati zaštita i kad je zrak vlažan. No osim toga, dermatolozi upozoravaju na pet najgorih beauty “zločina” koji se nikako ne bi smjeli ponavljati. Ne samo da riskirate bakterijske i gljivične infekcije nego zbog ignriranja pravila na licu mogu ostati ožiljci, smeđe mrlje, a može se čak i povećati rizik od raka.

1. Četkice za šminku često treba prati

Ako ih ne čistite redovito, u četkicama za šminku stvaraju se bakterije, pa čak i plijesan, koje mogu izazvati infekcije lica i očiju. Imate li osjetljivo lice, rabite sredstva za dezinfekciju ili četkice nekoliko puta na mjesec operite običnim sapunom, odnosno gelom za tuširanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

2. Ruž treba baciti promijeni li izgled

Zamijenite maskaru svaka tri mjeseca, a kremasta rumenila, pudere te sjenila ne upotrebljavajte dulje od šest mjeseci. Puderi u prahu traju do dvije godine, a ruževi oko godinu dana. No ako primjetite da se struktura ruža promijenila, odmah ga bacite.

3. Ledom smanjite prištiće

Dermatolozi savjetuju da ne istišćete prištiće jer se crvenilo na licu može zadržati i do nekoliko dana, a mogu ostati i ožiljci. Smanjite upalu i oteklinu tako da nekoliko puta prislonite kockicu leda na bubuljicu i to ponovite nekoliko puta.

4. Zaštitni faktor obvezan je i zimi

Dermatolozi ističu da je najvažnija navika korištenje hidratantne kreme za lice sa zaštitnim faktorom. Svakodnevno izlaganje kože lica suncu, pa i onom slabijem - zimskom, na licu ostavlja smeđe mrlje i bore, a jedna od najgorih posljedica je i karcinom kože.

5. Dvaput na tjedan čistite lice

Upotrebljavate li sredstva za čišćenje lica prečesto, ono će postati suho, a pojavit će se i crvenilo. Tonik i mlijeko za lice koji na bočicama imaju pričvršćenu četkicu za čišćenje mrtvih stanica i mitesera ne rabite više od dvaput na tjedan kako ne biste uklonili i mlade stanice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 18. travnja: Raku će stići zanimljive vijesti, a Ribe ići kod liječnika

Pročitajte dnevni horoskop za srijedu 17. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'
DRUGAČIJA DIJETA

'Nisam pila ništa osim domaćeg soka od naranče 40 dana. Evo što mi se nakon toga dogodilo'

Australka je tijekom korizme iz prehrane izbacila svu hranu te je konzumirala isključivo domaći sok. Oduševljena je što je taj ritual učinio njezinu tijelu, no ipak, to nije za svakoga
Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom