Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Pet savjeta da vam veza uspije čak i kad ste potpuno različiti

Pet savjeta da vam veza uspije čak i kad ste potpuno različiti
1

Ako je vašem partneru ili supružniku iz bilo kojeg razloga nelagodno sudjelovati u nekim vašim obiteljskim tradicijama, budite sigurni da vam to ne smeta i da mu nikad nećete takve stvari prigovoriti

VIDEO

Razum ne može previše utjecati na ono što srce želi ni kad nas privuče netko potpuno drugačiji od nas. No s razlikama se treba znati nositi, pogotovo kad znamo kako su i najpoznatiji sukobi kroz povijest počinjali i počivali upravo na razlikama - u vjerskim i osobnim uvjerenjima, vrijednostima i tradiciji.

Baš zato su posebno izazovni i brakovi u kojima parovi ne dijele spomenuta uvjerenja, vrijednosti i tradiciju - a ako se jedan u paru ne može s tim razlikama pomiriti, odnos dvoje ljudi može postati svakodnevna borba.

Da biste što lakše prevladali takve izazove ako se s njima sretnete, razmislite o ovim stvarima - pogotovo ako razmišljate ili ste već u vezi s nekim tko ima potpuno drugačije običaje i stavove, podrijetlo ili vjerovanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Pokažite mu/joj interes

Pitajte partnera sve o njegovim uvjerenjima i naučite što više o razlikama među vama. Na razlike ćete naići i ako oboje potječete iz sličnih sredina pa je uvijek dobro shvatiti točno odakle one proizlaze.

Couple talking in bed

2. Budite iskreni

Možda saznate nešto sasvim drugačije od onoga što ste očekivali, a možda otkrijete i da postoje stvari s kojima vam se teško pomiriti i prihvatiti ih, pa popričajte o tome kako to riješiti - bilo da je riječ o partnerovoj prehrani u kojoj uopće nema namirnica na koje ste vi navikli ili ste pak shvatili kako su vam stavovi o odgoju djece potpuno drugačiji.

Kakve imate prijatelje? Ovo su znakovi da ste malo 'klimavi'
Kakve imate prijatelje? Ovo su znakovi da ste malo 'klimavi'

3. Suosjećajte

Bez obzira koliko nam čudna može izgledati neka druga, nepoznata kultura, pazite da ne kažete ili ne napravite nešto s čim bi pokazali da imate predrasude. Čak i kad ne razumijemo tuđa uvjerenja, treba ih maksimalno uvažiti, pogotovo kad su to uvjerenja nekog s kim želimo sve u životu dijeliti.

4. Tuđa mišljenja ignorirajte

Ako netko od vas shvati da se članovima njegove obitelji ili prijateljima ne sviđa vaš partner i odluka da s njim budete u vezi ili braku, morate im moći otvoreno reći kako je to vaš izbor na koji drugi ne mogu utjecati.

Isto tako, ako je vašem partneru ili supružniku iz bilo kojeg razloga nelagodno sudjelovati u vašim obiteljskim tradicijama, budite sigurni da vam to ne smeta i da mu nećete takve stvari prigovoriti.

Ova 4 znaka Zodijaka pronaći će veliku ljubav u 2020. godini
Ova 4 znaka Zodijaka pronaći će veliku ljubav u 2020. godini

5. Slušajte svoj 'unutarnji glas' 

Ako baš pokušavate odlučiti o budućnosti veze s nekim tko je drugačiji od vas, postavite si nekoliko jednostavnih pitanja:

  • "Mogu li ja ovo uopće?" Razmislite o razlikama među vama i utvrdite bi li vam bilo teško živjeti s nekim tko ima skroz drugačija uvjerenja ili vrijednosti (razmislite o razlici između to dvoje).
  • "Postoji li nešto što sigurno ne mogu prihvatiti?" Trebate ustvrditi postoje li nešto oko čega ne biste mogli pronaći kompromis jer ne bi bili zadovoljni.
  • "Kako će naše razlike jednog dana utjecati na djecu?" Razmislite postoje li razlike i u razmišljanju i uvjerenjima vezanih za odgoj djeteta - da ne bi zbog njih dolazilo do napetosti i sukoba u odgoju, piše Your Tango.

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU VIDEO SERIJALA 'ZENZANCIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

zenzacija kolinda 12:39
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi
Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...
ŠTO DONOSI VIKEND

Dnevni horoskop za subotu 20. travnja: Bik radi čistku među prijateljima, Vaga šarmira...

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 20. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje