Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pet stvari koje baš nikad ne bi smjeli reći djevojci u krevetu

Ljubav zna biti komplicirana, osobito u krevetu. Međutim, sve se može riješiti razgovorom. Istraživanja su pokazala da je komunikacija najvažniji faktor, veći i od seksa, za uspješnu vezu

Kada je seks dobar, on govori sam za sebe. Ali kada nije, morate upotrijebiti riječi koje treba pažljivo i promišljeno birati. Stručnjaci su otkrili kojih pet stvari nikad ne smijete reći curi u krevetu.

1. 'Taj se orgazam činio lažan'

Nikad je ne optužujte, kaže dr. sc. Eli Finkel, profesor socijalne psihologije na Sveučilištu Northwestern. Bilo bi najbolje da taj razgovor obavite izvan postelje. Ako ta tema prirodno iskrsne u razgovoru, nježno i iskreno joj recite što mislite kao npr: “Ne moraš glumiti orgazme. Želim da naša veza bude potpuno iskrena.” Tako ćete stvoriti međusobno poštovanje – u krevetu i izvan njega.

IZAŠAO JE 'IZ ORMARA' Zbog ovih 19 čudnih, ali dobrih razloga, ljudi su prekinuli brak

2. 'Ne sada, radije bih čitao knjigu'

I vi imate pravo biti umorni i neraspoloženi, ali ona mora biti s tim iznenađena jednako koliko i vi. Kako bi je u to uvjerili recite: "Ne vjerujem da to uopće govorim, ali totalno sam iscrpljen". Zamolite je da pričeka jutro i recite joj da ćete tad učiniti sve što ona želi. Ako vam vjeruje pristat će na kompromis, ali ne zaboravite da je ispunjavanje obećanja jako važno.

Foto: Dreamstime

 

3. 'Želim s tobom isprobati nešto sasvim nastrano'

Ako je tako pokušavate nagovoriti da ispuni vaše fantazije, vjerojatno ćete samo naići na otpor jer ćete ju tako preplašiti. Seksualna terapeutkinja iz Philadelphije dr.sc. Arlene Goldman savjetuje da je 'omekšate' prije nego otvorite tu temu. Možete reći: 'Već me neko vrijeme kopka kakav je to osjećaj vezati se tijekom seksa. Što ti misliš?'. Tako ćete joj dati vremena da razmisli i da u tom prijedlogu pronađe način da se povežete.

Dreamstime | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

4. 'Biti ću slobodniji u krevetu ako se testiraš'

Ono što će ona zapravo čuti glasi: 'Sumnjam da imaš neku bolest', a to joj se baš i neće svidjeti. Promijenite pristup, recite joj da se vi želite testirati kako bi ona bila sigurna u vas i pitajte je želi li da to učinite zajedno. Tako se neće osjećati kao da je optužujete.

SAD BI DRUGAČIJE Razvedeni muškarac: Ovako se treba ponašati prema ženama!

5. 'Ovo bi kao trebalo biti super? Ne sviđa mi se'

Ako kažete nešto poput toga, ispast ćete jako bezobrazni. Umjesto toga pokažite joj da je i vama stalo do poboljšanja u krevetu, kaže Arlene Goldman. Pitajte je: 'Što bi željela češće, a što da rjeđe radimo u krevetu?'. Tako ćete doznati što misli o vašoj dosadašnjoj izvedbi i kada dođe red na vaše prijedloge ona će se 'pretvoriti u uho'. Osim toga, poslužite se i ovim trikom - primjedbu ubacite između dva komplimenta da je lakše primi.

Foto: Dreamstime

Komentari (230)
  • Prdnula si?

    1. 7. 2019,   21:15
  • Ja sam svojoj rekao da li zna šta ima novo sa milojkom i milijanom....i onda je sve stalo....nije mi jasno zašto?

    1. 7. 2019,   21:17
  • Najgore od svega je reći kako nam je s bivšom bilo bolje

    1. 7. 2019,   21:38