Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Pet super namirnica koje liječe migrenu i umor te daju energiju

Pet super namirnica koje liječe migrenu i umor te daju energiju
1

Borovnicu, nemasni jogurt, đumbir, špinat i dinju nutricionistica Joy Bauer izdvojila je kao top pet prirodnih lijekovi koji poboljšavaju pamćenje i sprečavaju nadutost

VIDEO

Hranom možete poboljšati pamćenje i raspoloženje, ublažiti bolove, sniziti razinu kolesterola, poboljšati kvalitetu sna te pobijediti migrenu. Uz pravilnu prehranu imat ćete zdraviju kožu te sjajnu i jaku kosu, savjetuje poznata nutricionistica Joy Bauer, koja je nedavno izdala i knjigu o liječenju hranom.

Izdvojila je pet zdravih namirnica koje su prirodni lijekovi te bi se stoga obvezno trebale naći na vašem jelovniku. To su borovnica, nemasni jogurt, đumbir, špinat i dinja. 

Borovnica pospješuje pamćenje, nemasni jogurt daje energiju, đumbir ublažava bolove, špinat efikasno pobjeđuje migrenu, a dinja sprečava nadutost jer sadrži 90 posto vode koja djeluje kao diuretik te ispire višak soli iz organizma. Dinja je bogata i kalijem. On pomaže organizmu u oslobađanju viška natrija, koji je glavni krivac za nadutost jer pospješuje zadržavanje vode u tijelu. Muči li vas migrena, Joy savjetuje da salatama i umacima dodate lišće špinata, a omletu pirjani špinat.

Ljetni užitak za bolje pamćenje

Frape od borovnica, koje su bogate antioksidansima, pravi je lijek za mozak jer pospješuje te izoštrava pamćenje. Dobro izmiješajte 3/4 šalice borovnica, 1/2 šalice soka od nara, 1/4 šalice nemasnog jogurta od vanilije, 3-5 kockica leda te iscijeđeni limunov sok. Uživajte u pjenušavom i zdravom napitku.

Jogurt hrani i mozak i mišiće

Nemasni grčki jogurt efikasno liječi umor jer sadrži visokokvalitetne ugljikohidrate koji su gorivo za mozak te daju snagu mišićima. Za razliku od običnog, grčki jogurt ima dvostruko više proteina. Možete ga jesti s voćem, orašastim plodovima ili lanenim sjemenkama.

Đumbir na zobenim pahuljicama bolji od lijeka

Korijen đumbira sadrži tvari koje djeluju slično kao i protuupalni lijekovi. Doda li se prehrani, djelotvoran je lijek za upalu mišića i zglobova. Naribajte svježi đumbir preko zobenih pahuljica, dodajte ga u vrući čaj ili recept za čajne kolače. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...
Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...
SAZNAJTE ŠTO VAS ČEKA

Ružičasti Mjesec utjecat će na svaki znak Zodijaka - kod jednih na financije, drugih na ljubav...

Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i transformacijom, tako da ovaj Mjesec naglašava potrebu za suočavanjem s tim skrivenim problemima, kaže astrologinja Rose Smith