Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pita od sira i tikvica: Ne može biti jednostavnija za pripremu

Ova pita idealna je ideja za doručak, ručak i večeru, na vama je samo da odaberete doba dana. Priprema je vrlo lagana pa je ovaj recept idealan za početnike u kuhinji - ne mogu pogriješiti

Sastojci:

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 250 g tikvica
  • 250 g svježeg sira
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 jaja
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • muškatni oraščić

Foto: Thinkstock

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko tri milimetara te ga prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Tikvice nasjeckajte na tanke kolutiće, posolite i pustite da stoje oko 20 minuta kako bi otpustile višak vode. Svježi sir pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, naribanim muškatnim oraščićem i jajima. 

Posolite i popaprite te sastojke dobro izmiješajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite po tijestu, dodajte tikvice pa pecite pitu u pećnici na 170°C oko 40 minuta.

Dobar tek!
 

Komentari (6)
  • Lisnato tijesto? Ne hvala ali slican nafjev ako zarolate u viceno tijesto je i ukusniji i 4x manje kakorican i niste smazali uzasno puno smeca zvanog margarin. Istina vise je posla 🙄

    13. 7. 2019,   18:17
  • mljacc odlična je i ja cu sutra ovo za veceru

    13. 7. 2019,   18:09