Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pivo na dan može udvostručiti šanse za začeće kod muškarca

None Foto: Pixsell

Bogato B vitaminom, pivo u umjerenim dozama povećava plodnost kod muškaraca, no šanse za oplodnju može smanjiti kava te vegeterijanska prehrana

Ako ste muškarac kojem je pivo omiljeni napitak, ono je doista i najbolji odabir pokušavate li dobiti dijete, pokazala je studija Sveučilišta Boston u kojoj je sudjelovalo preko 100 muškaraca koji su zajedno sa svojim boljim polovicama prolazili kroz medicinski potpomognutu oplodnju.

Prema studiji, oko pola litre piva na dan može udvostručiti plodnost pripadnika jačeg spola. A dok pivo povećava šanse za začeće, kavu bi ipak najbolje bilo smanjiti, jer već dvije šalice kave na dan smanjuju plodnost, piše Daily Mail. 

Osim toga, istraživači su istaknuli da veganska i vegetarijanska prehrana nepovoljno djeluju na plodnost muškarca, a pivo je dobrodošlo - no samo u umjerenoj dozi.

- Dokazali smo da društveno pijenje piva može povećati šanse uspjeha umjetne oplodnje koji imaju poteškoća sa začećem - zaključila je voditeljica studije, dr. Annete Karmon. 

Komentari (47)
  • pa ti nemoj piti

    20. 10. 2014,   11:02
  • Pivo na dan može udvostručiti šanse za začeće kod muškarca? Molim? Zar to muškarci mogu začeti? Ili sam ja nešto krivo shvatila?

    20. 10. 2014,   11:17
  • Dakle sebi odmah naputak: -izbjegavat piti pivu koju godinu, piti mnogo kave i pokušat postat vegeterijanac...

    20. 10. 2014,   11:03