Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pjevajućem porodničaru odali čast proglašavajući njegov dan

Doktor Andrew-Jaja, bivši ginekolog i porodničar, postao je poznat kao pjevajući doktor, zbog svojeg običaja da pjeva svakoj bebi koju porodi. A njemu u čast 16. svibnja je proglašen 'Danom dr. Jaja'

Doktor iz Pennsylvanije koji poznat po tome da pjeva svakoj bebi, njih 8000 koje je porodio, nedavno je počašćen danom koji je nazvan po njemu.

Dana 16. svibnja, grad Pittsburgh proglasio je 'Danom dr. Jaja' po doktoru Carey Andrew-Jaji sa Medicinskog centra Sveučilišta Pittsburgh Magee-Womens Hospital.

POGLEDAJTE VIDEO:

Doktor Andrew-Jaja, bivši ginekolog i porodničar, postao je poznat kao pjevajući doktor, zbog svojeg običaja da pjeva svakoj bebi koju porodi. 

- Lijepo je kad na ovakav način slavite rođenje djeteta, kao i roditelje. Jako mi je drago da je to grad prepoznao - rekao je u emisiji Good Morning America. 

Foto: YouTube

Na društvenim mrežama ima više različitih videa doktora Jaje kako pjeva tek rođenim bebama. Objasnio je da posebno uživa u pjevanju sretnog rođendana i jazz klasika Louis Armstronga iz 1967. 'What A Wonderful World'.

- Porođaj je jako stresan za pacijenticu i njezinu obitelj - rekao je dr. Andrew-Jaja.

- Stoga, mi kao medicinski djelatnici, moramo nastojati pružiti najbolju moguću njegu u idealnom okruženju s osmijehom na licu i pjesmom u srcu - objasnio je.

Pjeva od ranih dana, otkad je radio na praksi u Općoj bolnici Allegheny u Pittsburghu.

- Kad sam bio u Allegheny Generalu, bio je jedan doktor koji je svojoj djeci znao pjevati sretan rođendan - rekao je on za Pittsburgh Post Gazete 2002. godine.

- To mi se svidjelo i pridružio bih mu se, i obojica bismo s guštom otpjevali pjesmu. Kad je odlazio u penziju zamolio me je da nastavim tradiciju i tako sam ju nastavio - ispričao je. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Dr. Andrew-Jaja je prije dvije godine otišao u penziju, nakon više od 40 godina rada, ali je odlučio nakratko izaći iz mirovine. Posjetio je pacijenticu Lindsay Grimes i 16. lipnja pjevao What A Wonderful World njenoj novorođenoj kćeri Luelli.

- On ima najljepši glas i, naravno, uključio je bebino ime u pjesmu, a završio ju s dobrodošlicom, točnije rekao je 'Dobrodošla na naš prekrasan svijet, Luella' - rekla je Lindsay.

PRVO JE ČULA - 'VOLIM TE' Dirljivi trenutak kad je gluha curica (1) prvi put čula mamu

- Predivno je slaviti svoje dijete jer, očito, da je to najvažniji dan u životu majke i bebe - dodala je. 

Dr. Andrew-Jaja pjeva i izvan bolnice. Pjeva kao solist u svojoj crkvi, Kristovoj biskupskoj crkvi, i pjevao je s koncertnim zborom Pittsburgh više od 20 godina, piše britanski Daily Mail.

Kaže da u mirovini planira putovati, pisati vlastitu glazbu i provoditi vrijeme sa svojom obitelji.

- Imam malog unuka koji jedva čeka da se igramo, točnije da se on igra s mojom bradom - rekao je. 

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Komentari (1)
  • Tako to bude kad čovek od srca voli svoj poziv . :-)))

    22. 7. 2019,   11:21