Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

Plan za 2020: Zavjese se peru u travnju, u rujnu čiste ormari

Plan za 2020: Zavjese se peru u travnju, u rujnu čiste ormari
1

Siječanj je idelano vrijeme za "rješavanje" suvišnih stvari dok je lipanj mjesec za čišćenje "nevidljivih područja", poput kreveta ili sofe, a u studenom već počinje blagdansko ukrašavanje...

VIDEO

Ako imate toliko zadataka koje treba obaviti, možda će biti teško znati odakle započeti. Zbog toga je britanska marka za čišćenje dr. Beckmann napravila kalendar s poslovima koje biste trebali rješavati svakog mjeseca kako bi vam dom ostao u savršenom stanju do kraja 2020. godine.

Ne samo da ćete se nakon toga osjećati bolje, već ćete tako očistiti i svoj um i poboljšati mentalno zdravlje. Devet od deset ljudi koje je doktor Beckmann ispitivao priznalo je da ih neuredan ili prljav dom dovodi do pomalo depresivnog raspoloženja.

Pokretanje videa...

Prašina 01:16

Siječanj: Plan i čišćenje nereda

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Siječanj je savršeno vrijeme za rješavanje svega nebitnog. To je dobro za vaš um, sreću i ugodniji život. Pripremanje popisa i zadataka dobar je način praćenja onoga što ćete učiniti.

Veljača: Uradi sam

Započnite veljaču dodavanjem boje na zidove ili popravkom oštećenja nastalih tijekom dočeka Nove godine. Čišćenje može sagorjeti i do 250 kalorija na sat - tako da je to sjajan način održavanja kondicije i zdravlja nakon božićnih blagdana. 

Ožujak: Visoki ciljevi

U ožujku posegnite prema zvijezdama i odvojite vrijeme za micanje bilo čega što se skriva po kuhinjskim ili kupaonskim ormarićima. Ne samo da sve izgleda neuredno, već se skuplja ogromna količina prašine. 

Travanj: Zanemarena područja

Iskoristite travanj kao priliku da očistite zapuštene dijelove poput sjenila, zavjesa, polica, okvira, rukohvata i podnih lajsni. Dobro očetkajte i usišite madrace jer se u njima mogu nakupljati grinje. 

Svibanj: Prozori

S vedrijim jutrom i duljim večerima, svibanj je sjajno vrijeme za čišćenje prozora, jer će sunčeva svjetlost pokazati čak i najsitnije mrlje na staklu. Uštedite si novac i vrijeme i ulaštite stakla. 

Lipanj: Nevidljiva područja

Kako dolazi ljeto, lipanj je vrijeme da preuredite namještaj kako biste svoj dom pripremili za druženja na balkonu ili u vrtu. Ciljajte nevidljiva područja poput prostora ispod kreveta, pa odmaknite i sofu, ormare i komode, kako biste očistili stražnje stranice i pod. 

Srpanj: Ljetno spremanje 

Iskoristite duge ljetne noći i toplije vrijeme te pospremite vanjski prostor. Ako imate kuću uredite dvorište, garažu, očistite oluke i odvode ili dodajte cvijeće u vrt i uljepšajte si prostor. 

Vikend služi za odmaranje: Ne pretjerujte sa čišćenjem kuće
Vikend služi za odmaranje: Ne pretjerujte sa čišćenjem kuće

Kolovoz: Dišite

U glavnom ljetnom mjesecu, iskoristite ovo vrijeme kako biste se opustili. Prije no što krenu u školu, složite s djecom njihovu sobu. Razvrstajte im odjeću koja više ne odgovara, kao i igračke.

Rujan: Detox

Vrijeme je za jesensko čišćenje. Napravite dubinsko čišćenje kupaonice i kuhinje. Također, ako imate ormar za kapute i cipele, provjerite je li sve na svom mjestu i miriše li na svježe. 

Listopad: Tepisi

Ovo je najbolje vrijeme za temeljito čišćenje tepiha, pogotovo ako imate kućne ljubimce. Održavajte čistoću jer uskoro dolazi blagdansko vrijeme i više pažnje posvećivat ćete kolačima i poklonima nego čišćenju. 

Studeni: Tavan i podrum

Uzmite si vremena da očistite potkrovlje, podrum ili gostinjsku sobu, ako je imate. Kada je u pitanju ukrašavanje kuće za Božić, započinjanje u studenom pomoći će vam da se osjećate organizirano i da kontrolirate svoj dom. Tako ćete znati koje ukrase imate i koliko prostora ima za kupnju novih, kao i darova. 

Prosinac: Aparati

Fotolia

Prije božićnog ludila, sjetite se očistiti kuhinjske površine, te hladnjak i zamrzivač. Operite i pećnicu kako biste bezbrižno mogli peći kolače i druge delicije. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

08:55
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku