Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Planerica zaruka: Osmislili smo prošnju vrijednu 6,67 mil. kuna

Planerica zaruka: Osmislili smo prošnju vrijednu 6,67 mil. kuna
1

U tjednu prije 25. prosinca odradimo oko 25 prošnji, kaže 'planerica prošnji' i prisjeća se vremena kad je trebala osmisliti svoju najskuplju prošnju, od 6,67 milijuna kuna

VIDEO

Iako u cijelom svijetu u zadnjih nekoliko godina opada broj sklopljenih brakova, u Velikoj Britaniji u zadnjih 30 godina industrija koja se bavi vjenčanjima doseže vrijednost od preko 10 milijardi funti godišnje. O uspjehu te industrije svjedoči i Daisy Amodio koja radi kao 'planerica zaruka' već šest godina; točnije od kad je ostavila odlično plaćen posao u PR-u i odlučila napraviti biznis od osmišljavanja prosidbe i kreiranja 'idealnog trenutka' da se postavi to sudbonosno pitanje.

Na početku je Daisy radila na dvije prosidbe mjesečno, a danas je njena tvrtka 'The Proposers' najveća takva u Velikoj Britaniji,  a ona preuzima i do deset prošnji tjedno.

Pokretanje videa...

01:14

- Malo tko danas želi nekog zaprositi 'na brzinu', taj se trenutak sve češće pretvara u priču koju parovi cijeli život prepričavaju - kaže Daisy i ističe da su danas i vjenčanja sve kreativnija, pa parovi odbacuju svadbene aranžmane jer svoj dan žele učiniti što osobnijim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Isto se, priča, odnosi i na trenutak prošnje, a tada ona stupa 'na scenu' jer sve više muškaraca, a i neke žene traže njene usluge jer sami nemaju ideje kako zaprositi.

- Ovisno o proračunu s kojim klijenti raspolažu, mi njihove ideje pretvaramo u stvarnost - kaže Daisy, a čak je i njen prosječni angažman daleko skuplji od onoga što si većina može priuštiti. Ako se uzme da su prosječni troškovi vjenčanja u Velikoj Britaniji trenutno oko 30.355 funti (ili 252.931 kuna), planiranje prošnje će doći oko 2500 funti (ili 20.830 kuna), a sve prije nego ste uopće kupili prsten. 

Liječnica tetovirana od glave do pete: 'Moj izgled nije bitan'
Liječnica tetovirana od glave do pete: 'Moj izgled nije bitan'

S klijentima iz cijelog svijeta i s različitim iznosima, Daisy je do sada planirala i prošnje koje su koštale čak 800.000 funti (6,67 milijuna kuna). Ideju za ovaj posao Daisy je, priča, dobila 2011. godine ju je brat zamolio da mu pomogne da osmisli kako će zaprositi svoju djevojku. On, kaže planerica, nije nimalo kreativan, a htio je napraviti nešto posebno za nju. 

Pixsell

- Isplanirala sam mu tako 'potragu za blagom po Londonu', s ljubavnim porukama ostavljenim svakih nekoliko metara, na svakom idućem odredištu. Na posljednjem, on ju je čekao sa fotografom.  

- Budući da ju je oduševilo kako se 'potrudio', pomislila sam kako mora postojati potražnja za takvom vrstom usluge - kaže Daisy koja je doma odmah u Google upisala 'planer prošnje', ali nije bilo rezultata. Tada je, kaže, znala da je to njen poziv.  

Imate 'kratak fitilj'? 24 savjeta uz koja ćete se uspjeti smiriti
Imate 'kratak fitilj'? 24 savjeta uz koja ćete se uspjeti smiriti

Daisy je ubrzo napustila posao i fokusirala se samo na planiranje prošnji, u početku dvije mjesečno, a sada i do deset njih tjedno.

Sa više od 1500 odrađenih prošnji, u svom londonskom uredu sada ima tim od još pet zaposlenih planera, a najviše posla ih sve čeka oko Božića.   

- U tjednu prije 25. prosinca odradimo oko 25 prošnji - kaže i prisjeća se kako je izgledala najskuplja prošnja koju je imala priliku osmisliti, od čak 6,67 milijuna kuna, za koju je klijent htio da se im lica prikažu na Eiffelovom tornju.

- Pokušala sam, ali jednostavno nije bilo moguće. Umjesto toga, organizirali smo privatni avion s kojim su letjeli u sedam zemalja, a u svakoj od njih njihova su se lica pojavila na nekoj građevini ili predmetu: na dvorcu u pariškom Disneylandu, na škrinji na dnu mora u Monaku, na ledenoj skulpturi na Islandu, na jelovniku njihova omiljenog restorana u Meksiku, u pijesku na Havajima, na ekranima na Times Squareu u New Yorku i na slapovima Niagare u Kanadi, gdje ju je i zaprosio na koljenima. 

I premda nikad nitko nije rekao "Ne", Daisy priznaje da je bilo raznih izazova.

- Ponekad djevojke kasne, pa se sve poremeti jer glumcima i glazbenicima plaćamo samo za nekoliko sati njihovog vremena, pa ih na kraju moram moliti da još malo ostanu - kaže planerica, i priča kako se jedna prošnja trebala odigrati na Tower Bridgeu, ali se most neočekivano podigao. Tada je, kaže, klijentu u zadnji tren pronašla sobu u hotelu sa pogledom na taj most.

- Većinom imamo dva tjedna, nakon što odaberu prsten i shvate da nemaju pojma kako zaprositi - otkrila je.

Daisy je trenutno zaručena za Henryja Proctora (37), a premda ona svaki svoj dan provede u osmišljavanju tuđih prošnji, kaže da je on s njom obavio 'izvrstan posao'.

Sreća ne dolazi nužno nakon uspjeha u životu, već obrnuto
Sreća ne dolazi nužno nakon uspjeha u životu, već obrnuto

- Vratila sam se kući s posla, a svjetla su bila ugašena i gorjele su svijeće u vrtu. On je tamo stajao sa znakom na kojem je pisalo: "Jesi li ovako zamišljala svoju budućnost?" - ispričala je planerica za The Sun.

- Bilo je lijepo, ali voljela bih samo da je rezervirao fotografa da sve snimi,  ja ga uvijek rezerviram za klijente - zaključila je.

POGLEDAJTE NOVI SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

10:33
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru